MRAK U SPLITU

Na Poljudu nestalo struje: Svjetlo Hajduku donio Vukušić, Karlovčani ljuti na suce

Bijeli su na Poljudu slavio protiv Karlovca pogotkom Ante Vukušića u 57. minuti nakon udarca s bijele točke kojeg je sam izborio. Utakmicu su obilježila dva prekida. Prvi se dogodio u 60. minuti zbog dima koji je nastao radi bakljade, te je sudac morao poslati preko spikera upozorenje navijačima da će prekinuti utakmicu. Drugi put je susret prekinut desetak minuta kasnije zbog pada napona, te je prekid trajao 16 minuta...
 Jakov Prkic / Cropix

Hajduk je osvojio sva tri boda, premoćniji od Karlovca, bolji naročito u prvom dijelu, a Karlovac žalostan jer je uvjeren da je u 15. minuti sudac Krečak trebao dosuditi najstrožu kaznu za njih kad je Neretljak prekršajem zaustavio Bektašija nadomak Blaževiću. Da je Krečak u tom trenutku pogriješio, opća je procjena, baš kao što je i Hajduk ukupno više pokazao od Karlovčana. A penal za Hajduk čist, bez diskusije.

Poslije utakmice trener gostiju Sanjin Lucijanić je kazao:

Obuzimaju me mješavina ponosa i gorčine, zadovoljan sam i sretan što smo uopće došli ovdje, u Split, na ovaj veličanstveni stadion u Poljudu da zaigramo, da osjetimo ovu atmosferu. Ja kao trener i većina mojih igrača prvi put smo bili ovdje da igramo. Drugo, mislim da smo mogli napraviti i više.

Mislite da ste mogli i pobijediti?!

- Zašto ne, uvjeren sam da je penal za nas bio očigledan, samo ga sudac nije vidio. Hajduk je institucija koju poštujemo, ali na terenu smo i mi imali svojih šansi i rezultat je mogao biti drugačiji – rekao je Lucijanić i svima zaželio sretan Uskrs.

Trener Hajduka Mišo Krstičević je rekao:

Pobjedi ne bi trebalo gledati u detalje. Dali smo maksimum svojih sposobnosti, htjeli utakmicu dovršiti što prije, to bolje. Falilo je više točnosti i kvalitetne improvizacije. Bilo je i dosta mladih igrača... Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme.

Nastavak?

- Očito je da smo pali, ne treba tu biti filozof. Malo smo se i mučili. Karlovac se došao boriti, imali su i svoje šanse, dobro su igrali, a mislim da je naša pobjeda zaslužena.

Ušli smo u detalje.

- Igrao je po prvi put Tomaš, na desnom beku, nije to njegovo mjesto, muči nas mjesto desnog beka, mislio sam staviti Vladislavića, ali sam ga ostavio juniorima. Tomaš je polivalentan, nije večeras igrao bogznašto, ali ga treba podržati. Dat će Tomaš pečat igri Hajduka u budućnosti, ali ne na ovom mjestu. Lima? Lima je za mene ok.

Krstičević još o penalu i bakljadi, na izravna pitanja "sedme sile".

- Ne bih ulazio u penal, jer nisam mogao dobro vidjeti. Znate kako je, mogao ga je suditi, a možda ga i nije trebao dosuditi, ja to ne znam. Što se tiče bakljade mogu reći samo da mi je gušt doći na stadion s ovom publikom koja navija od istoka i od sjevera. Bakljada nije ok, ali ja se ne bih htio u to petljati, meni je gušt šta ima publike i što nas podržava, što je ambijent na našem stadionu uvijek dobar i lijep, a tako nije svugdje... - rekao je Krstičević, pa i on svima zaželio sretan Uskrs!

Karlovac - Hajduk 0-1 (Vukušić 57-11m)

Karlovac: L. Kalinić, Jelavić, Ljubović, Anić, Mišić (Gerc 52), Krznarić, Bektaši (Pažin 63), Amić, Sopčić, Vrnoga(Bubalo 96), Dedić

Hajduk: Blažević, Tomaš (Jozinović 61), Milović, Neretljak, Lima, Radošević, Andrijašević, Ozobić (Ljubičić 90+15), Caktaš, Lendrić (Sharbini 50), Vukušić

90 + 2 - Nakon odličnog ubačaja s lijeve strane Ahmad Sharbini je loptu skrenuo prema golu Karlovčana. Kada su mnogi već vidjeli loptu u mreži, Kalinić ju je skrenuo u korner.

90 - Igrat će se 16 minuta sudačke nadoknade.

88.minuta - Nastavljena je utakmica, prekid je trajao 16 minuta

- Pao je napon na stadionu i gledatelji se nalaze u polumraku, no po najavama utakmica bi trebala biti nastavljena za nekoliko minuta.

71 - Nova odlična prilika za goste, ali do lopte nije uspio stići Vrnoga.

69 - Mogli su gosti izjednačiti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Dedića loptu koja se nezgodno odbila je odbio i Blažević. U odličnoj prilici se našao Anić, ali je sa pet-šet metara pogodio samo vanjski dio mreže.

63 - Umjesto Bektašija u igri je Pažin, ranije je Tomaša zamijenio Obšivač. Susret je nastavljen.

61 - Preko službenog spikera navijačima je stiglo upozorenje da prijeti opasnost da se susret prekine. Igrači se ipak vraćaju na travnjak.

60 - Zbog dima od ubačenih baklji koji se nadvio nad travnjakom sudac je prekinuo susret.

59 - Opet su dvije-tri baklje sa sjevera završile na tartan stazi.

57 - 1:0 Vukušić! Jedanaesterac za bijele realizirao je Vukušić. Odlično su kombinirali Caktaš, Vukušić i Ahmad Sharbini, a na koncu je ispred Kalinića izbačen Vukušić. Napadač Hajduka pokušao je zaobići Kalinića, ali ga je vratar Karlovca srušio, pa je Krečak pokazao na kreč, na bijelu točku.

48 - Nakon ubačaja Tomaša s desne strane Andrijašević nije uspio dobro glavom zahvatiti loptu.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme

45 - Kraj prvog poluvremena, mnogo prilika na obje strane, ali je rezultat 0:0.

39 - Stativa Vukušića! Agilni Caktaš je po tko zna koji put probio desnu stranu i centrirao. Točno na glavu Vukušića koji je trzajem skrenuo loptu prema donjem desnom kutu, ali je na nesreću najboljeg strijelca Hajduka odsjela točno na stativi od koje se odbila u polje.

37 - Pokušao je Andrijašević s više od 25 metara ugroziti Kalinića, ali je lopta išla točno po sredini vrata pa gostujući čuvar mreže nije imao većih problema.

34 - U velikoj se prigodi našao Lendrić, lopta je zapela u blatu pred vratima gostiju pred njegovim nogama, ali je u toj gužvi pred Kalinićem nije uspio poslati prema mreži Karlovčana. Travnjak je sve teži za igru, no borbenost se igračima obje momčadi ne može osporiti.

25 - Opasno su zaprijetili Karlovčani iz nove kontre. Izigrali su obranu 'bijelih', na koncu je opet šutirao Bektaši, ali je opet Blažević izišao kao pobjednik i loptu je izbacio u korner.

24 - Udarac je s više od 20 metara oprobao i Andrijašević, ali neprecizno.

23 - Nakon ubačaja Tomaša s desne strane Caktaš je glavom prebacio vrata gostiju.

20 - Šutirao je Ozobić s dvadesetak metara, ali je lopta prošla pored lijeve vratnice.

19 - Nakon kontakta Bektašija i Neretljaka u kaznenom prostoru Karlovčani su tražili najstrožu kaznu, no ništa od toga. Tek žuti karton Bektašiju zbog simuliranja.

18 - Nakon mnogo šansi na startu, manje uzbuđenja u zadnjih desetak minuta. Kalinić je do lopte stigao trenutak prije natrčalog Vukušića.

9 - Nastavljaju se nizati uzbuđenja. Nakon ubačaja iz auta Vukušić je u petercu zamalo ostao kratak da glavom skrene loptu u mrežu.

8 - Velika prilika za goste. Milović se poskliznuo na teškom travnjaku, a Bektaši je izbio sam ispred Blaževića. U matnoj poziciji za Karlovčane Blažević je lijevom rukom sačuvao svoju mrežu.

7 - Uraganski početak Hajduka se nastavio. Odlično je šutirao Lendrić sa 17-18 metara, ali je Kalinić odličnom intervencijom spriječio siguran pogodak.

6 - Vukušić je izbio sam ispred Kalinića i pokušao je lobovati vratara Karlovčana koji je loptu odbio no samo do Ozobića. Njegov pokušaj iz okreta Karlovčani su izbili s gol crte.

5 - Poništen je pogodak Vukušića zbog zaleđa. Nakon početnog pritiska Hajduka u gužvi pred vratima Kalinića lopta je zapela u blatu, a natrčao je Vukušić i pospremio ju je u mrežu, no po mišljenju sudaca iz nedozvoljene pozicije.

1.minuta - Počela je utakmica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:41