ŠOKIRAO ZENIT

BJELICA NAKON BODA U RUSIJI 'Simeone je najbolji trener na svijetu i baš zato želim da zabijemo Atleticu'

 Ronald Goršić/CROPIX

Unaprijed od mnogih otpisana ozljedama osakaćena bečka Austria iz Sankt Peterburga se vratila s bodom, prvim za nogometaše Nenada Bjelice u skupini Lige prvaka! Nakon 0-1 protiv Porta, 0-0 sa Zenitom, nije loše za debitanta i deseterostruko jeftiniju momčad od suparnika...

Bečani su imali i sreće što je domaćin pred kraj prvog poluvremena ostao bez (prestrogo) isključenog Witsela, u nastavku su preuzeli posjed i imali više udaraca na vrata, vodeća ‘komanda’ ruskog prvenstva prijetila je samo iz protunapada.

Velik i zaslužen bod

- Velik je ovo i zaslužen bod za nas, mogli smo jedni i drugi osvojiti tri, ali i ostati bez ijednog. Pomogao nam je čovjek više na terenu, iako smo se dobro držali i 11 protiv 11, no tko zna bismo li izdržali - pošteno priznaje Bjelica, koji je bio suočen s pet izostanaka zbog ozljeda.

- S igračem više od 44. minute nastavili smo istu igru, naravno, dobili smo više prostora za dolazak u zonu udarca. Nastojali smo napadima preko bokova doći do prigoda, ne im dopustiti kontre u kojima su jaki. I složili su nam nekoliko kontri, ali samo kad bismo ih mi napadali kroz sredinu gdje su jaki, i griješili.

Hulkova slaba točka

Na poluvremenu je Bjelica inzistirao da mu momčad zadrži defenzivnu disciplinu, a napadne preko njihova desnog boka:

- Hulk slabo odrađuje defenzivu, pa po njegovoj strani ima prostora za napad, tamo su Suttner i Leovac odlično radili višak, mogli smo i bolje iskoristiti neke situacije za zadnji pas ili udarac... No, nakon posljednja dva poraza, moramo biti prezadovoljni s ovih 0-0 kod teškog suparnika na teškom terenu.

Bjelica se nada da mu je momčad nakon ispadanja iz Kupa od četvrtoligaša Kalsdorfa u zadnjoj minuti, pa 0-1 kod posljednjeplasirane Admire i pada na peto mjesto na ljestvici naučila lekciju. Bečka javnost Austriju tretira kao zagrebačka Dinamo ili madridska Real, za nijedan poraz ne priznaju se nikakvi alibiji.

Porazi kao otrježnjenje

- Ispada da nam je onih startnih 0-1 protiv Porta donijelo više zla nego dobroga, igrači su pomislili da sa 10-15% manje zalaganja mogu pobjeđivati domaće suparnike. No, sad su se otrijeznili, svjesni su da moraju ostati skromni ako hoće ponoviti lanjski uspjeh, obraniti naslov prvaka. Kritike koje smo primili iz medija bile su i te kako dobrodošle.

Bjelica u zadnja tri nadmetanja, među kojima su spomenuti šokantni porazi, na raspolaganju nema najboljeg strijelca ove sezone Marka Stankovića, koji će se vratiti tek nakon reprezentativne stanke, Gorgon neće biti spreman ni za Atlético 22. listopada, dok je Grünwald još uoči Dinama ozlijedio križne ligamente i neće ga biti do proljeća. Dobra je vijest da se Dilaver i naš Rogulj u kadar vraćaju za vikend.

- Imam 20 igrača na koje računam i kad petorica otpadnu to se osjeti. Protiv Zenita mi je na stoperu umjesto Kaje Rogulja debitirao Ramsebner, 24-godišnjak koji je ove sezone nastupao samo za drugu momčad, no odigrao je vrlo dobro, hrabro, beskompromisno, dobivat će još prigoda.

Čarobnjak Diego

Za tri tjedna u Beču slijedi meč kojem se bivši igrač Albacetea, Betisa i Las Palmasa najviše veselio nakon ždrijeba:

- Jako volim Atlético Madrid, a njegova trenera Diega Simeonea smatram u ovome trenutku najboljim na svijetu. Maksimum izvlači iz svoje momčadi, sedam pobjeda u sedam utakmica u Primeri i to bez lani najboljeg strijelca Falcaa je fantastičan doseg u kojem se baš vidi trenerska Simeoneova ruka - kazao je Bjelica i na kraju na pitanje o premijernom golu u Ligi prvaka poručio:

- Portu i Zenitu smo pogodili vratnicu, treći suparnik nam mora biti sretan!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:46