BIZARNA SMRT

KINESKINJU UBIO iPHONE5?! Umrla od snažnog električnog udara kad se javila na mobitel, Apple pokrenuo istragu

Sestra preminule Ma Ailun (23) tvrdi da je mobitel kupljen u službenoj Appleovoj prodavaonici i da je korišten originalni punjač
 AFP

Kinesku stjuardesu ubio je njezin iPhone 5, javljaju svjetski mediji.

Naime, Ma Ailun, zaposlenica putničke kompanije "China Southern Airlines", navodno je pretrpjela snažni električni udar kad se krenula javiti na mobitel dok se punio.

Stjuardesa je brzo prebačena u bolnicu u blizini svog doma u kineskoj regiji Xinjiang, ali liječnici je nisu uspjeli spasiti.

Djevojka je planirala vjenčanje 8. kolovoza ove godine.

Njezin brat Yuelun kazao je za Apple Daily kako obitelj vjeruje da je Ma umrla zbog električnog šoka dok se javljala na mobitel, te da su mobitel i sva oprema predani policiji na analizu.

- Upozoravam sve da ne telefoniraju dok se mobitel puni - napisala je njezina sestra na Twitteru.

Kaže da je Ma mobitel kupila u službenoj Appleovoj prodavaonici, te da je u trenutku nesreće koristila originalni punjač.

Iz Applea su poručili da istražuju slučaj.

- Duboko smo pogođeni tragedijom i izražavamo sućut obitelji. Detaljno ćemo istražiti slučaj i surađivati s lokalnom vlasti - kazao je Appleov glasnogovornik.

Profesor sa Sveučilišta znanosti i tehnologije u Hong Kongu, Johnny Sin Kin-on, kaže da uvijek postoji rizik prilikom korištenja električnih uređaja za vrijeme njihova punjenja, bilo da se radi o brijačem aparatu ili mobitelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:17