NAJAVLJEN AMBICIOZNI PROJEKT

Dave Stewart osniva prvu banku specijaliziranu za umjetničke kreativce

Banka je namijenjena kreativcima iz glazbenog, filmskog, televizijskog i kazališnog biznisa i dio je većeg projekta

Skladatelj i gitarist Dave Stewart, najpoznatiji po svom radu s grupom Eurythmics, najavio je kako planira osnovati novu banku pod nazivom First Artist Bank (Prva umjetnička banka), specijaliziranu za glazbenike, koja bi im trebala omogućiti da više ne potpisuju “glupe ugovore s diskografskim kućama”.

Svoj projekt je najavio na glazbenom festivalu Reeperbahn u Hamburgu, te je pojasnio kako je ideju za banku, čiji će biti supresjedatelj, našao u američkoj Farmers Bank.

“Farmeri su imali problema s financiranjem svojih poslova”, rekao je skladatelj, producent i poduzetnik, te nastavio: “Radili su s raznim bankama koje nisu imale sluha za specifičnosti njihova poslovanja.

Pa su tako prije sto godina osnovali banku specijaliziranu upravo za farmere. Ona je danas jedna od najsupješnijih na svijetu.”

First Artist Bank omogućavat će financiranje glazbenog biznisa, kao i zaštitu intelektulanih, odnosno autorskih prava.

Stewartov partner u ovom ambicioznom poslu je bankar Michael Philipp, a zajednička im je ambicija “promijeniti naličje bankarstva”.

Banka počinje s radom početkom sljedeće godine kao dio većeg projekta pod nazivom First Artist Ventures, u koji je uključeno više tvrtki iz kreativnih industrija, uključujući i Stewartovu kompaniju Weapons of Mass Entertainment.

Stewart je uvjeren da će banka ojačati poziciju kreativaca u glazbi, na filmu, televiziji i u kazalištu.

“To će biti banka namijenjena kreativcima iz cijelog svijeta”, kaže.

“Kreditne kartice naše banke imat će ‘umjetničke milje’, a nagrade će biti ulaznice za kazalište, glazbeni albumi ili pak karte za Glastonbury”, pojasnio je za Guardian ambiciozni glazbenik i ozbiljan poduzetnik u industriji zabave Dave Stewart.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:22