STIŽE PRAVA ZIMA

U GORSKOM KOTARU PADA SNIJEG Sljedeći tjedan jače zahlađenje

 Tea Cimaš/Cropix

ZAGREB - Na autocesti A6 proglašeni su zimski uvjeti na dionici Kikovica-Bosiljevo, pa je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet zabranjen, ostala teretna vozila moraju imati lance za snijeg, a osobna vozila i autobusi zimsku opremu, javlja HAK.

U Gorskom kotaru pada snijeg, pa su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra također proglašeni zimski uvjeti (za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu).

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Mokrice i Krapina i na autocesti A3 između čvorova Križ i Lipovac.

Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet.

Zbog urušavanja mosta zatvorena je LC Gornja Kupčina-Krašić.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split- Bol- Jelsa i Split- Hvar-Korčula te brodska linija Mali Lošinj- Unije- Susak.

Zbog radova u pristaništu Prizna u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, pa se prema Pagu plovi linijom Stinica-Stara Novalja.

Za vikend se očekuje promjenjivo vrijeme u cijeloj zemlji, dok će u višem gorju u subotu prijepodne biti i snijega. Najviše kiše očekuje se u Dalmaciji, najmanje u Slavoniji. Potkraj nedjelje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će jaka i olujna bura, a u ponedjeljak se proširiti na cijeli Jadran. U ponedjeljak će posvuda osjetno zahladiti.

U gorju se očekuju jutarnje temperature oko -5 Celzijevaca, dok će se u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u Slavoniji, ali i u priobalju kretati oko nule. Bit će sunčano, no osjetno hladnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:10