PET GODINA U MAKSIMIRU

Said Husejinović potpisao za Dinamo: 'Konkurencija je strašna, ali vjerujem u sebe!'

 gnkdinamo.hr

Said Husejinović novi je igrač Dinama! Ponajbolji igrač BiH lige potpisao je petogodišnji ugovor s Modrima te se već za nekoliko dana stavlja na dispoziciju treneru Krunoslavu Jurčiću.

- Radi se o profilu igrača kakvog smo tražili: brzom, konkretnom i jakom u igri jedan na jedan. Isto tako, ima dobar udarac, daje ritam igri i vrlo je opasan za protivnika; na kojem god krilu igrao iako se bolje snalazi na lijevoj strani - rekao je nakon obavljenog posla sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Inače, iako ima tek 24 godine Said ima i inozemno iskustvo jer je sa tek 19 godina zapeo za oko mnogim skautima te iz Tuzle prešao u Werder iz Bremena. Osim za Werder, u Njemačkoj je nastupao i za Kaiserslautern prije nego se početkom 2012. vratio u Sarajevo.

- Imao sam ponude još nekih klubova, no kada sam čuo da me želi Dinamo - znao sam točno gdje želim nastaviti karijeru. Dinamo je najveći klub s ovih prostora, dominira u Hrvatskoj te igra u Ligi prvaka i bit će mi čast nositi dres zagrebačkog kluba. Što se tiče momčadi, dobro znam kakva me konkurencija čeka u Maksimiru, ali to je normalno za klub takve kvalitete i vjerujem u sebe - ispričao je nakon potpisa ugovora Husejinović. ( gnkdinamo.hr)

'BOSANSKI HULK'

Said Husejinović novi igrač je Dinama. Kontakti između Dinama i 24-godišnjeg veznjaka postoje već dvije godine, dok je Husejinović još bio član Werdera. No, oni su obnovljeni prije nekoliko mjeseci nakon poziva Zorana Mamića. Sportski direktor Dinama raspitivao se o kvalitetama ofenzivca Sarajeva na dvije adrese.

Kod bivšeg igrača Lokomotive (a danas člana Sarajeva) Ivana Sesara, te predsjednika Širokog Brijega (s kojim Dinamo ima partnerski odnos) Mije Jelića. Zoran Mamić od svojih je 'pulena’ čuo mnoštvo pozitivnih stvari, pa su Modri krenuli u akciju.

Said Husejinović može igrati kao ofenzivni veznjak, na krilnim pozicijama, ali i kao čista špica...

- Znam za Dinamov interes za Husejinovića i čini mi se kako je stvar blizu realizacije. Said Husejinović je bez dvojbe najbolji igrač BiH lige, ofenzivac koji je već sa 19 godina iz tuzlanske Slobode otišao u Werder u transferu vrijednom milijun eura. Vrlo je brz i kvalitetan igrač 'prema naprijed’, dok u fazi obrane još ima prostora za napredak. Vjerujem da će kod Krune Jurčića koji mi je bio trener u Lokomotivi samo napredovati - tvrdi Ivan Sesar.

I dodaje da su na Husejinovića mnogi bacili udicu:

- On je već jednom nogom bio nadomak CSKA Sofije, a znam da su ga pratili iz Espanyola, Maribora, Elchea i još nekih klubova. Vjerujem da bi Dinamu bio od velike pomoći. A kao igrač još nije dosegnuo svoje limite. Dinamo na njemu ne može izgubiti. Kada se vratio u BiH imao je preko 90 kilograma, no sada je došao u formu i zaista djeluje vrlo moćno.

Zanimljivo, Saida Husejinovića ugovor sa Sarajevom veže samo do veljače 2013. godine, pa bi Dinamo na račun BiH premierligaša trebao uplatiti tek simboličnu odštetu. Između 50 i 100 tisuća eura. A Husejinović je, prema riječima njegovog suigrača Sesara, vrlo zainteresiran za transfer u Dinamo...

Proteklih dana Husejinović je trebao postati igrač CSKA Sofije, ali je (kao i uvijek) transfer zapeo na financijskom planu. Ne na visini transfera, već na visini plaće 24-godišnjaku koji je u Bugarskoj trebao postati najplaćeniji igrač momčadi (s godišnjom gažom oko 250 tisuća eura). Takav scenarij nisu dobro prihvatili igrači CSKA koji su se javno pobunili protiv dolaska BiH zvijezde. Baš kao i prije nekoliko mjeseci igrači ruskog Zenita nakon dolaska Hulka pa ne čudi da je Husejinović već u BiH medijima dobio i naziv 'bosanski Hulk’.

Said Husejinović već je dogovorio sve detalje ugovora s Modrima, a u Maksimiru zasigurno neće dobiti novac kakav bi imao u Sofiji. No, Dinamu trebaju moderni (motorični i okomiti) igrači, a BiH izvori tvrde kako bi već u subotu trebao potpisati vjernost s hrvatskim prvakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:05