TRAŽE IZNENAĐENJE

Milanovićevo upozorenje Čačiću: Nadam se da će nas Dinamo podcijeniti

Žao mi je što je Sammir suspendiran. Volim takve igrače, koji se nadigravaju i igri daju dozu spektakla - slagao je trener Šerifa
 Damir Krajač / CROPIX

Nogometaši Šerifa održali su večernji trening na maksimirskom stadionu, zahtijevali su da se prije polije kako bi ublažili sparinu na ljetnih 30 Celzijevaca.

Pola sata ranije, trener moldavskog prvaka Milan Milanović i kapetan momčadi Miral Samardžič izašli su pred novinare pod maksimirskim zapadom dobro raspoloženi i opušteni. Dakako, obojici su slatkiši ispadali iz usta:

- Dinamo je favorit, a ima i prednost od 1-0 iz prvog dvoboja. Bit će nam teško napraviti rezultat za prolaz, ali ne dolazimo se predati nego dati sve od sebe da pobijedimo i prođemo – kazao je Milanović, upitan odmah što kani promijeniti u odnosu na nadmetanje prije tjedan dana:

- Tada smo jedinu pogrešku napravili kad smo primili gol, a nismo ga zabili, priželjkivali smo da bude obrnuto. No, analizirali smo sve propuste, promijenit ćemo ofenzivne igrače, ući će jedan do dva nova.

Taj jedan sigurno će biti Stanislav Ivanov, 31-godišnji vezist kojeg je ovog ljeta u Lokomotivu otpisao naš Slaven Bilić:

- Ivanov je naš najstariji i najiskusniji igrač, a sad je i spreman, za razliku od prvog dvoboja – priznao je Milanović.

Naravno da je trener kluba uz Tiraspolja, proruske moldavske oblasti Pridnjestrovlja, sretan što nasuprot njegovim igračima neće biti ponajboljeg (kad ima svoj dan!) nogometaša 'plavih' Sammira, no za javnost, dakako, tvrdi drugačije:

- Žao mi je što je Sammir suspendiran. Volim takve igrače, koji se nadigravaju i igri daju dozu spektakla, zbog njega je i prva utakmica dobila na privlačnosti – slagao je Milanović, ali ubrzo smo napipali na kojim adutima zapravo temelji pobjedničku strategiju:

- Nadam se da će nas Dinamo podcijeniti, to nam je jedna od pretpostavki na kojima gajimo naše izglede u uspjeh – poručio je 49-godišnji Beograđanin kojeg je Šerif angažirao iz podmlatka OFK Beograda.

Kapetan Miral Samardžič (25), koji čeka debi za slovensku reprezentaciju, igrao je u Maksimiru prije dvije godine i u raspucavanju s bijele točke zabio kao prvi izvođač 'žuto-crnih' za 2-2. I tada je moldavski prvak pomrsio račune domaćinu povevši već u 16. minuti...

- Igrat ćemo sviju igru, očekujem da ćemo više napadati, a vidjet ćemo kako će se stvari na terenu razvijati. Kao ni pretprošlog ljeta, nismo došli u Zagreb da se predamo, pokušat ćemo ako ikako možemo ponovno iznenaditi Dinamo - poručio je Samardžič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:53