KAOS U KLINIČKOJ BOLNICI DUBRAVA

SMIJENILI PA VRATILI ŠEFA KIRURGIJE Pobunio se protiv smanjenja plaće pa dobio otkaz?

Vijest da je u KB Dubrava sanacijski ravnatelj dr. Dragan Marinić Korolija smijenio predstojnika kirurgije prof.dr. Leonarda Patrlja
 Davor Pongračić/CROPIX

Vijest da je u KB Dubrava sanacijski ravnatelj dr. Dragan Marinić Korolija smijenio predstojnika kirurgije prof.dr. Leonarda Patrlja, proširila se zagrebačkim bolnicma brzinom munje. Kirurzi od kojih smo saznali ovu vijest bili su više nego iznenađeni jer kažu kao razlog ne može biti primjerice nestručnost Patrlj. Osim toga prije samo mjesec dana šef kirurgije u KB Dubrava prošao je na reizboru odnosno ponovo je izabran za voditelja klinike.

Navodno razlog za ovu iznenadnu smjenu bio je prigovor Patrlja ravnatelju na smanjenje plaća liječnika na toj klinici. Naime, neki su liječnici dobili značajno manje plaće premda šef klinike kaže da je to bilo potpuno neopravdano. Reakcija ravnatelja na taj prigovor, jer navodno nije bilo nikakvog drugog razloga, bila je ekspresna smjena. Istina, poslije podne se pojavila još jedna vijest odnosno da je intervenirao ministar Rajko Ostojić te da je ta iznenadna smjena povućena ali potvrdu za ovu informaciju nismo dobili. U ministarstvu kažu kako nemaju nikakvih saznanja o smjeni u KB Dubrava, a ravnatelj Marinić Korolija nije se javljao na mobitel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:26