'ZAUSTAVITE GA'

Prijave se gomilaju, sankcija nema: Pijani pukovnik HV-a hotelskim gostima prijeti smrću

 CROPIX

On je liječeni alkoholičar, no ipak pije i kad je pod utjecajem alkohola, onda ne zna što radi. Mene je, primjerice, i još jednu djelatnicu vojnog hotela u kojem boravi, prije nekoliko dana, brutalno verbalno napao i izvrijeđao, piše Slobodna Dalmacija.

Govorio nam je da smo svi mi “u ku...”, da će on dovesti svoje Ličane, da će nas sve koji smo u hotelu pobiti. Nije mu to prvi put i gotovo svi djelatnici hotela i gosti bili su izloženi njegovu divljanju - ispričao je jedan časnik Hrvatske vojske, gost MORH-ova hotela “Zvonimir” u Bauerovoj ulici u Zagrebu, kojemu je dozlogrdilo ponašanje pukovnika Željka Valinčića. Pukovnik Valinčić, rodom iz Otočca, nekad je bio operativni časnik Glavnog stožera RH, a danas radi u Operativnoj upravi GS RH.

Hotelski gosti s kojima smo razgovarali kažu da su nekoliko puta pisali MORH-u, odnosno aktualnome ministru Kotromanoviću moleći ga da riješi problem pukovnika Valinčića. Nekoliko naših upućenijih sugovornika tvrdi da je pukovnik svjestan svog problema, no da odbija liječenje, a dodatni problem je i što ima “iza sebe jednog generala koji mu u vojnoj zdravstvenoj komisiji sređuje odobrenja da je zdravstveno sposoban za obavljanje službe”.

Također nam navode i da je dotični časnik prije nekoliko godina uletio i prijeteći metlom istjerao goste jednoga zagrebačkog ugostiteljskog objekta te praktički zatočio djelatnike do dolaska Vojne i civilne policije. Isto tako, navodno mu je zbog izazivanja nereda i problematična ponašanja zabranjen i ulazak u jedan kafić u Ulici kneza Višeslava, a u koji je prije toga svakodnevno dolazio.

Mislav Šimatović, glasnogovornik MORH-a, potvrdio je da je prije mjesec dana protiv pukovnika Valinčića pokrenut postupak na Vojnostegovnom sudu, i to temeljem prijave Vojne policije zbog nedolična ponašanja. Radi se, po njegovim riječima, o dvjema prijavama koje je Vojna policija zaprimila i obradila, a koje su na Vojnostegovnom sudu objedinjene u jedan postupak.

Potvrdio je i da je pukovnik tijekom svog “nedolična ponašanja” bio alkoholiziran te je napomenuo da ni na koga nije fizički nasrnuo, nego da se radi samo o “verbalnim prijetnjama”. Isto tako, u MORH-u nam potvrđuju i da pukovnik Valinčić trenutačno nije pod suspenzijom iako je postupak protiv njega u tijeku, već kažu da se “prati njegovo ponašanje”.

- Ako Vojnostegovni sud utvrdi da je kriv, bit će kažnjen prema pravilniku Oružanih snaga - kazao je Šimatović za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 15:01