NAJJAČI ADUTI

NOVINARIMA ODGOVARALI NA ENGLESKOM: HDZ predstavio svoje kandidate za EUparlament

'To je notorno, o tome uopće ne treba govoriti', odgovorio je Tomislav Karamarko na pitanje znaju li kandidati strane jezike
Zagreb, 260810.Trg Sv. Marka.Izvanredna sjednica sabora na temu rebalansa.Reportaza o modnim detaljima saborskih zastupnica.Na slici: Dubravka Suica.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a utvrdili su danas listu kandidata za Europski parlament, a među HDZ-ovcima, na listi su i predstavnici HSP AS Ruža Tomašić i Bloka Umirovljenici zajedno Milivoj Špika.

Prva na listi je potpredsjednica stranke i predsjednica HDZ-ova Odbora za vanjske poslove i europske integracije Dubravka Šuica.

Slijede saborski zastupnici Andrej Plenković i Davor Ivo Stier te Ivana Maletić, dugogodišnja državna tajnica Ministarstva financija, zadožena za europske fondove.

Peta na listi je bivša saborska zastupnica Zdravka Bušić, a šesta predsjednica HSP AS Ruža Tomašić.

Na sedmom i osmom mjestu su Željana Zovko iz BiH i Kristijan Tušek iz Njemačke.

Slijedi Antun Krševan Dujmović, znanstvenik na Institutu za međunarodne studije te još dvojica bivših državnih tajnika, Zdravko Krmek i Ivan Bubić.

Posljednji na listi je Milivoj Šipka iz BUZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je da se stranka kod sastavljanja liste vodila kriterijima visoke stručnosti, dokazanosti kroz stranački rad i sposobnosti.

Karamarko nije htio nagađati koliko bi mjesta na izborima mogla osvojiti HDZ-ova lista, a kazao je kako se nada dobrom rezultatu.

"Dokazat ćemo na realnoj anketi kako stojimo u hrvatskoj javnosti", rekao je.

Novinare je zanimalo i kako to da HDZ ima zajedničku listu s HSP AS, koji su na referendumu bili protiv ulaska Hrvatske u EU.

"Oni su korigirali svoje stavove. Da nisu, ne bismo bili u koaliciji. Mi smo duboko i čvrsto za EU", poručio je Karamarko.

Na pitanje znaju li kandidati strane jezike, odgovorio je, "to je notorno, o tome uopće ne treba govoriti" , dok je nositeljica liste Dubravka Šuica novinarima i demonstrirala svoje znanje, odgovarajući na pitanja postavljena na engleskom jeziku.

Naglasila je i da je na HDZ-ovoj listi pet žena te da je ispunjena ženska kvota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:24