Zapišite u kalendar

Poznat je datum održavanja Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

 Mario Pavlović
Cooking show, masterclassovi za kuhare, chefove, vlasnike restorana, ali i same maslinare, oil bar i brojne degustacije samo su dio bogatog programa koje očekuje posjetitelje na Istravirign manifestaciji

Autohtona istarska maslinova ulja jedan su od najsnažnijih brendova Hrvatske u svijetu te zaštitni znak domaće gastronomije, ali i poljoprivrede. Zahvaljujući top tehnologiji, istarski maslinari kao jedni od najvrjednijih hrvatskih ambasadora, iz godine u godinu osvajaju najviša odličja te pozicioniraju svoje proizvode na najviše police u odnosu na globalnu konkurenciju. Je li tajna u obiteljskim proizvodnjama, plodnosti istarske zemlje i geografskom podneblju ili pak sortnim svojstvima maslina koje njeguju istarski maslinari, otkrili su govornici panela "Tajna uspjeha istarskih maslinara" održanog u sklopu 16. Weekend Media Festivala u Rovinju.

image
Press

"Najzaslužniji za imidž i renome Istre u regiji i svijetu su prije svega istarski maslinari. Vjerovali ili ne, u Istri do 2004. nisu postojala flaširana i etiketirana maslinova ulja, kao ni jasan smjer promidžbe u ovom smjeru. Važno je s ovakvim proizvodom biti prisutan tamo gdje se održavaju maslinarski događaji najvišeg profila", rekao je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije te dodao da sama kvaliteta i količine maslinovog ulja proizvedenog u Istri diktiraju cijenu istarskog maslinovog ulja na policama, a upravo istarsko maslinovo ulje drži najvišu cjenovnu vrijednost na policama diljem svijeta.

image
Press

Diriana Delcaro Hrelja, zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjana i izvršna direktorica Istravirgin festivala ujedno je najavila jedan od najvećih i najprestižnijih maslinarskih festivala u regiji. Istravrigin - Dane mladog maslinovog ulja koji će se održati po 17. put u Vodnjanu od 24. do 26. studenoga ove godine.

"Cilj Istravirgina je promidžba mladog ulja, odmah nakon berbe, a sada smo, osim na samo maslinovo ulje, posebno usmjereni i na promociju osuvremenjivanja tehnoloških procesa, brendiranje i jačanje prepoznatljivosti", najavila je Delcaro Hrelja.

Istravirgin je gospodarska manifestacija posvećena svijetu vrhunskog maslinovog ulja, njegovoj proizvodnji, uporabi i inovacijama te mjesto gdje istarski maslinari premijerno izlažu maslinova ulja netom nakon završene berbe. Ta ulja predstavljaju autentičnu sliku regije i bit će dostupna za kušanje i kupnju. U susretima s maslinarima publika će imati priliku otkriti tajne proizvodnje maslinovog ulja i uživati u raznolikosti palete koje Istra nudi.

image
Press

Cooking show, masterclassovi za kuhare, chefove, vlasnike restorana, ali i same maslinare, oil bar i brojne degustacije samo su dio bogatog programa koje očekuje posjetitelje na Istravirign manifestaciji. Za maslinare je Istravirgin savršena prilika za nova poslovna partnerstva, otkrivanje novih proizvoda i promociju izvrsnosti istarskog maslinovog ulja na međunarodnoj razini, a za sve ljubitelje dobre hrane, visokokvalitetnog maslinovog ulja i za one koji žele otkriti izvanredan svijet ovog jedinstvenog proizvoda prilika da kroz tri dana urone u kulinarsko i kulturno iskustvo.

Ako ste planirali vikend izlet u Istru, svakako razmislite o Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:02