Čuvati na hladnom!

Domaći kečap

 Berislava Picek / Hanza Media
Više nikada nećete koristiti kupovni!

Trebat će vam:

3 kg rajčice (volovsko srce ili krumpiraš)
200 g svježe crvene ili rog paprike*
150 g crvenog luka*
100 g jabuka*
90 g smeđeg nerafiniranog šećera
50 g aceta balsamica
1/2 jušne žlice senfa
1/2 jušne žlice soli

* gramaža očišćenih i oguljenih namirnica

Zagreb,250816.
Nastasja Petric kuha zdravu hranu za buduce mame i djecu.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Sve sastojke narežite na veće komade i zajedno s preostalim suhim namirnicama dodajte u veći lonac. Kuhajte na srednje jakoj vatri 2-3 sata, povremeno miješajući i pazeći da se ne zalijepi za dno. Nakon otprilike dva sata štapnim mikserom usitnite smjesu i ostavite da se kuha na laganoj vatri još pola sata, odnosno do željene gustoće kečapa (i dalje miješajući). Kada je gotov, treba ga propasirati i uliti u sterilizirane boce. Čuva se na hladnome mjestu ili u hladnjaku.

Isprobajte i mini pizze s tikvicama, juhu od rajčice i polpete od kus kusa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:41