Brzo gotovo

Maline, breskve, jagode i čokolada: ovo su najjednostavniji recepti za ljetne slastice! Sve smo ih isprobali

Jede vam se slatko, a ne da vam se potrošiti više od 30 minuta na pripremu? Ovo su recepti za vas

Zaželite li se ovog ljeta jednostavne i brze slastice, priprema koje vam neće oduzeti više od 30-ak minuta, razmislite o receptima koje donosimo u nastavku. Jednostavne, a ukusne, ovo su idealne ljetne slastice koje možete pripremiti prije ili nakon odlaska na posao ili plažu, užurbanim vikendima ili kada se gosti najave u zadnji čast, a vi ne znate što biste im poslužili.

TOPLI DESERT PLUS SLADOLED

Crumble i cobbler na ljetne su dane odličan odabir upravo zato što se odlično slažu uz kuglicu sladoleda i mogu biti dobra zamjena za kakav voćni biskvit kolač, ali je priprema daleko kraća i jednostavnija. Dovoljno je tek napraviti mrvičasto ili tijesto nalik prhkom, njime prekriti voće i ubaciti u pećnicu. Kada se ispeče, voće će poprimiti intenzivniji okus i postati još slađe, a hrskavi posip bit će mu lijep par. Ove slastice najbolje je poslužiti još tople, uz kuglicu ili dvije sladoleda od vanilije, ali nećete pogriješiti niti ako ih pojedete kada se već ohlade.

CRUMBLE S BRESKVAMA

image
Berislava Picek/Cropix

COBBLER S JAGODAMA (ILI DRUGIM VOĆEM PO ŽELJI)

image
Marko Miscevic/Cropix

EVO ZAŠTO OBOŽAVAMO PEČENO VOĆE

Kad smo već kod bresaka, prilično dobar desert možete napraviti i od sastojaka koje već imate kod kuće. Pripremite granolu, jogurt i breskve pa voće dobro začinite i ubacite u pećnicu. Pečene breskve poslužite uz granolu i grčki jogurt, a razmislite i o tome da kombinaciji dodate i žlicu ili dvije sladoleda.

PEČENE BRESKVE S JOGURTOM

image
Berislava Picek/Cropix

ŠTO U OVOJ SLASTICI RADI STARI KRUH?

Ljetno voće kao što su breskve, marelice, maline i borovnice iskoristiti možete i u jednostavnoj slastici od starog kruha. Recept smo svojevremeno dobili u restoranu Mamica u Pušćinama i od tada mu se često vraćamo. Priprema vam neće oduzeti više od 10 minuta, a pečenje još 20-ak. Ovaj kolač također će biti dobar par kuglici sladoleda, no poslužiti ga možete i uz žlicu omiljenog džema ili grčkog jogurta koji ste zasladili s malo meda.

KOLAČ OD STAROG KRUHA S VOĆEM

image
Marko Miscevic/Cropix

ČOKOLADA NA ŽLICU

Kada vam se jede nešto čokoladno i kremasto, a u kuhinjskom ormariću nemate čak ni puding, razmislite o tome da ga napravite sami. Provjerite recept koji smo testirali i sami pa uživajte u bogatom pudingu od tamne čokolade s malo cvijeta soli ili drugih dodataka po želji. U slučaju da mu želite dodati kakav voćni detalj, razmislite i o brzom džemu od, primjerice, borovnica ili malina koji ste napravili tako da ukuhate voće s malo šećera i limunova soka, pa sve zajedno poslužite dobro ohlađeno. Osim čokoladnog, puding možete napraviti i od limuna.

PUDING OD TAMNE ČOKOLADE

image
Lidija Lončarić

JOŠ MALO ČOKOLADE

Od malo čokolade, malina i meda napraviti možete i prejednostavne čokoladne zalogaje koji će, vjerujemo, na svakom druženju nestati u trenu. Sve što trebate jest maline usitniti vilicom, pomiješati ih s malo meda, a dodati možete i vaniliju za još bolji rezultat, a zatim ih rasporediti po papiru za pečenje i na 15-ak minuta ubaciti u zamrzivač. Za to vrijeme otopite bijelu i crnu čokoladu i kada diskove ili kuglice od malina izvadite iz zamrzivača, ubacite ih u čokoladu i u potpunosti prekrijte. Vratite u zamrzivač na još 10-ak minuta, pustite da se stisne i poslužite. Također, medu i malinama uvijek možete dodati i malo jogurta pa napraviti ovu hit slasticu.

image
Leandro M Henrich/Getty Images/istockphoto

MARELICE S JOGURTOM U 15 MINUTA

Na kraju, deserti u čaši uvijek su dobra ideja, ali i spas kada jednostavno nemate druge opcije. Ovog puta razmislite da spojite pečene marelice s laganom kremom od meda i grčkog jogurta, u kombinaciju ubacite i timijan pa sve zajedno poslužite u zdjelici, niskoj čaši ili malom tanjuru. Ovaj desert bit će odlična ideja za one koji će se u zadnji čas sjetiti da, uz povrtne i mesne delicije s vruće rešetke, gostima moraju ponuditi i nešto slatko ili za one kojima će pozivnica na roštilj kod prijatelja stići u zadnji čas, a u goste ne vole dolaziti praznih ruku.

15-MINUTNI DESERT S MARELICAMA

image
Lidija Lončarić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:19