Od svih pašteta najviše volim jetrenu, no nisu svi za tu vrstu pa sam uz svoju omiljenu dodala još dva recepta koja su jednostavnijim okusom prilagođena dječjim nepcima. Prepuni nutrijenata, mogu poslužiti za kvalitetan početak dana ili za bogati međuobrok kada proradi glad nakon trčanja za loptom. Losos obiluje omega-3 masnim kiselinama, a potrebno mu je samo malo limuna za balansiranje okusa kod izrade paštete te servirana uz “tost” od palente tvori kvalitetan dječji obrok.
Pašteti od pilećih jetrica dodala sam jabuku kako bi se malo zasladila, a uz pomalo egzotičan dodatak u obliku chutneyja od jabuka, probajte proširiti paletu okusa svoje djece. Jetrica su bogata željezom i vitaminima B skupine koji su važni za zdravlje krvnih stanica, a folna kiselina iz njih dobra je za probavu i živčani sustav.
I za kraj, jedna vege pašteta od bijelog graha, badema i ghee maslaca, koji svojim zdravim masnoćama potiču dječji rast i razvoj. Nju sam servirala na domaćem danskom kruhu s puno raznolikih sjemenki koji radi moj muž, a možete je servirati i na narezanom sezonskom povrću.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....