MAMINE PAŠTETE

Možete li si zamisliti da vaši klinci tamane paštetu od graha? Bacite oko na ove recepte

 Berislava Picek/Cropix/
Nastasja Chiara Petrić ustupila nam je zanimljive recepte za pomalo neobične kombinacije

Od svih pašteta najviše volim jetrenu, no nisu svi za tu vrstu pa sam uz svoju omiljenu dodala još dva recepta koja su jednostavnijim okusom prilagođena dječjim nepcima. Prepuni nutrijenata, mogu poslužiti za kvalitetan početak dana ili za bogati međuobrok kada proradi glad nakon trčanja za loptom. Losos obiluje omega-3 masnim kiselinama, a potrebno mu je samo malo limuna za balansiranje okusa kod izrade paštete te servirana uz “tost” od palente tvori kvalitetan dječji obrok.

image
Berislava Picek/Cropix/

Pašteti od pilećih jetrica dodala sam jabuku kako bi se malo zasladila, a uz pomalo egzotičan dodatak u obliku chutneyja od jabuka, probajte proširiti paletu okusa svoje djece. Jetrica su bogata željezom i vitaminima B skupine koji su važni za zdravlje krvnih stanica, a folna kiselina iz njih dobra je za probavu i živčani sustav.

I za kraj, jedna vege pašteta od bijelog graha, badema i ghee maslaca, koji svojim zdravim masnoćama potiču dječji rast i razvoj. Nju sam servirala na domaćem danskom kruhu s puno raznolikih sjemenki koji radi moj muž, a možete je servirati i na narezanom sezonskom povrću.

Pašteta od lososa

image
Berislava Picek/Cropix/

Pašteta od graha i badema

image
Berislava Picek/Cropix/

Pileća pašteta s jabukama

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 16:05