TJEDNI MENI

Ovaj tjedan pripremite guste povrtne juhe, svinjske polpete s bulgurom i raskošnu musaku od mesa i krumpira

Dio recepata idealan je da potrošite ostatke iz hladnjaka, a dio je raskošan i utješan

U tjednu koji slijedi prvo malo odmorite od bogate trpeze koja vam je vjerojatno obilježila sunčani vikend pomoću fine guste juhe od grahorica, a zatim se bacite na proljetno čišćenje hladnjaka te u tortilje ubacite sve ostatke koje treba pojesti. Sredinu tjedna neka vam uljepšaju svinjske polpete s umakom poslužene na bulguru, a četvrtak rezervirajte za još jednu kremastu juhu od povrća. Ako vam se ne da kuhati u petak, ribu dodajte u obliku dimljenog lososa koji će poboljšati svaku salatu. Vikend neka bude proslava pa iskoristite priliku i skuhajte pa zapecite tjesteninu u obliku školjki koje ste prethodno napunili omiljenim nadjevom, a tjedan završite raskošnom mesnom musakom.

PONEDJELJAK

Radi ovog recepta vrijedi u smočnici imati konzervu slanutka koji će obogatiti već zasitnu juhu od leće, a poslužite je uz kratko tostiran kruh koji ste prethodno premazali s obje strane maslacem.

image
Arina7/Getty Images

JUHA OD LEĆE I SLANUTKA

UTORAK

Imate li ostatke još šunke, morate li potrošiti nešto sira, nekoliko listova salate ili pak pola krastavca? Što god imate u hladnjaku, a nikako da dođe na red da to potrošite, izvucite van, usitnite i pretvorite u nadjev za tortilje.

image
Lauripatterson/Getty Images

TORTILJA SA ŠUNKOM I SALATOM

SRIJEDA

Mljeveno meso pomiješajte s omiljenom začinskom mješavinom i nešto kruha te pripremite polpete koje možete smrznuti da imate u hitnim slučajevima spremne za ubaciti u pećnicu ili bogati umak od rajčice.

image
Arfo/Getty Images

SVINJSKE POLPETE S BULGUROM

ČETVRTAK

Još jedan jako dobar primjer kako hranu iz hladnjaka iskoristiti do maksimuma - ubacite povrće koje već malo duže stoji u lonac da se skuha u povrtnom temeljcu, štapnim mikserom dio izblendajte da dobijete kremastu teksturu i poslužite toplo.

image
Marianvejcik/Getty Images

KREMASTA JUHA OD POVRĆA

PETAK

Ne trebate svaki petak pripremati elaborirana jela - zašto si ovaj ne biste pomogli i nabrzinu složili pravu gurmansku salatu? As u rukavu ovog jela je dimljeni losos s kojim se vrijedi tu i tamo počastiti, a koji će i najobičniju salatu pretvoriti u pravu delikatesu.

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

SALATA S DIMLJENIM LOSOSOM

SUBOTA

Bilo da sami ispečete piletinu ili je kupite već pečenu na tržnici, u ovom receptu će se savršeno uklopiti u kremasti umak, a ukusan ručak oduševit će i najmlađe.

image
From_my_point_of_view/Getty Images

KREMASTA TJESTENINA S PILETINOM

NEDJELJA

Postoje jela koja brojne Hrvate podsjećaju na djetinjstvo, a musaka s mesom i krumpirom svakako je jedno od njih. Musaka je zato savršen izbor za nedjeljno okupljanje oko stola.

image
Vaaseenaa/Getty Images

MUSAKA OD KRUMPIRA I MLJEVENOG MESA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:07