7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan radimo kremastu juhu od šampinjona, slanutak s rižom, piletinu s limunom i i hrskave riblje prutiće

Za većinu recepata u nastavku trebat će vam ni 40 minuta da na stol stavite ukusno i zasitno jelo

Čim krene ljepše vrijeme, želimo biti što više vani, a što manje u kući pa dobro dođe imati provjerene recepte za brza jela koja će zasititi i zadovoljiti sve prisutne, a da pritom ne morate satima biti u kuhinji. U ponedjeljak zato isprobajte povrtno jelo s palentom, u utorak slanutak s rižom, a u srijedu spremite ukusnu kremastu juhu od svježih šampinjona. U četvrtak na meniju neka budu preokrenute pite sa sirom i šunkom, a u petak se pozabavite hrskavim ribljim prutićima. Okupljate li društvo za vikend kod sebe, u subotu poslužite tortilje s gomilom ukusnih dodataka i pustite svoje goste da slažu sami kombinacije, a tjedan završite kremastom piletinom.

PONEDJELJAK

Za manje od pola sata sjeckanja, kuhanja i pečenja možete imati ukusno, a lagano jelo u kojem možete iskoristiti sezonsko povrće koje trenutno imate na raspolaganju. U našem receptu to su rajčice i šparoge, a mogu biti i gljive, tikvice, paprike i slično, a eksperimentirati možete i s različitim sirevima.

PALENTA S RAJČICAMA, ŠPAROGAMA I SIROM

image
Olha_afanasieva/Getty Images

UTORAK

Konzervu ili dvije slanutka uvijek vrijedi imati u svojoj smočnici, a kada toj grahorici dodate različite začine, kokosovo mlijeko i povrće koje imate u hladnjaku, dobit ćete odličan i aromatičan umak koji možete poslužiti s rižom ili kuskusom.

SLANUTAK S RIŽOM

image
Mtreasure/Getty Images

SRIJEDA

Sredinu radnog tjedna rezervirajte za finu juhu od svježih šampinjona, a poslužite je uz tostirani ili svježi kruh, pecivo s češnjakom ili pogačice. Želite li je malo pojačati, ubacite i malo sušenih gljiva, a njenu teksturu prilagodite pomoću štapnog miksera.

KREMASTA JUHA OD ŠAMPINJONA

image
Luchezar/Getty Images

ČETVRTAK

Ovaj brzopotezni recept sačuvajte jer vam može poslužiti u različitim situacijama, neovisno tražite li ideju za lagani ručak, brzo gotovu grickalicu za slavlje ili pak ukusnu večeru za nenadane goste.

PREOKRENUTE PITE SA SIROM I ŠUNKOM

image
Fermate/Getty Images

PETAK

Za ovaj recept možete iskoristiti i morsku i riječnu ribu, a kako bi vam prutići bili fino hrskavi, koristite smjesu krušnih mrvica i usitnjenih kukuruznih pahuljica. Uz ovo jelo će se izvrsno slagati provjereni dodaci kao što su tartar umak, pečeni krumpirići i krumpir ili grah salata.

HRSKAVI RIBLJI PRUTIĆI

image
Pronina Marina/Getty Images

SUBOTA

Tortilje su odličan odabir jela koje možete poslužiti većoj grupi ljudi - pripremite sve moguće dodatke, povrće, umake, različite vrste mesa i svojim gostima dajte da slože vlastite kombinacije po želji. Zadovoljstvo ručkom zagarantirano.

TORTILJE S MESOM, GRAHOM I AVOKADOM

image
Gbh007/Getty Images

NEDJELJA

Kremasta piletina s limunom brzo je gotova, dobro se slaže uz svaki prilog i uvijek se svidi svima za stolom pa je idealno rješenje za nedjeljni ručak.

PILETINA U SUPERKREMASTOM UMAKU

image
Grandriver/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:00