RECEPT

Skrivena piletina i povrće Massima Botture

Za posebne prilike!

Izvor naslovne fotografije: Fine Dining Lovers

Trebat će vam:

Za temeljac:

kosti osam pilića
komad đumbira veličine palca
1 glavica češnjaka prerezana na pola
200 g suhih shitake gljiva
sol
1 svežanj mladog luka
3 poriluka
1 korijen celera
1 list kombu alge

Za povrće:

1 daikon
1 stabljika celera
1 mladi luk
blanširana kora jednog limuna
1 koromač
1 mrkva
1 krastavac
4 lista zelene salate
latice ljubičice
komad đumbira veličine palca

Priprema:

Kosti kuhajte oko 6 sati, polako na srednjoj vatri. Zatim dodajte sve ostale sastojke za temeljac, pojačajte vatru i kuhajte dok se ne reducira za jednu trećinu. Zatim procijedite povrće i kosti te pustite na vatri da se reducira još na polovicu. Sve povrće izrežite julienne. Temeljac uspite u tanjur te na njega u ''grupicama'' stavite tanko narezano povrće. Začinite balzamičnim octom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:09