Izvor naslovne fotografije: Fine Dining Lovers
Trebat će vam:
Za temeljac:
kosti osam pilića komad đumbira veličine palca 1 glavica češnjaka prerezana na pola 200 g suhih shitake gljiva sol 1 svežanj mladog luka 3 poriluka 1 korijen celera 1 list kombu alge |
Za povrće:
1 daikon 1 stabljika celera 1 mladi luk blanširana kora jednog limuna 1 koromač 1 mrkva 1 krastavac 4 lista zelene salate latice ljubičice komad đumbira veličine palca |
Priprema:
Kosti kuhajte oko 6 sati, polako na srednjoj vatri. Zatim dodajte sve ostale sastojke za temeljac, pojačajte vatru i kuhajte dok se ne reducira za jednu trećinu. Zatim procijedite povrće i kosti te pustite na vatri da se reducira još na polovicu. Sve povrće izrežite julienne. Temeljac uspite u tanjur te na njega u ''grupicama'' stavite tanko narezano povrće. Začinite balzamičnim octom.