PROZVAO GUARDIOLU

BECKENBAUERA ŽIVICIRA TIKA-TAKA 'Na kraju ćemo izgledati kao Barca i nitko nas neće gledati'

Moja vizija nogometa je drukčija. Ako mogu pucati iz drugog reda, onda ću to i ućiniti’, kaže Kaiser Franz

Neke Škode iz prošlog stoljeća ne kvare se tako često kao Mesut Özil ovih dana”, zajedljiv je u izvještaju s Allianz Arene novinar Daily Maila, jedan od mnogih koji su krivicu za Arsenalov oproštaj od Europe natovarili na leđa rekordno plaćenom Wengerovom pojačanju koje “nije doputovalo” u München .

“Topnici” su se prošle godine oprostili od Lige prvaka na istom mjestu i na istoj stepenici natjecanja. Učinili su to bez Özila i s 2-0 pobjedom, ipak nedovoljnom da se zatvori minus iz prve utakmice (3-1 za Bayern).

Wenger našao krivca

S Özilom ili bez njega Arsenal je posljednjih pet godina precizno baždaren u europskoj konkurenciji; krajnji domet je osmina finala Lige prvaka. Kada se na horizontu pojave Barcelona ili Bayern, ambiciozni projekt nepogrešivo implodira, a Arsene Wenger tada se baci u potragu za uvjerljivim alibijem. Ne sumnjajte, pronašao ga je i u utorak. Kriv je Arjen Robben:

- Robben je sjajan igrač, ali i vrlo dobar ‘padavičar’. U prvoj utakmici je zbog njegove glume isključen Szczesny, a sličnu stvar vidjeli smo i u uzvratu. Ne razumijem to ponašanje, Robben pretrči igrača, onda uspori i obruši se na tlo. Da je sudac njegov prvi pokušaj kaznio žutim kartonom, simulacije mu više ne bi padale na pamet - komentira Wenger.

Guardiola je ocijenio da je Bayern čitavo vrijeme kontrolirao situaciju.

- Arsenal nas je nadigrao u prvih osam minuta londonskog meča, sve ostalo pripalo je mojoj momčadi. Bili smo superiorni, a Arsenal nije bio naročito zainteresiran za napadački nogomet - rekao je Pep.

Minhenski control-freak

Statistika potvrđuje da u ovoj priči nema mjesta za upitnike. Bayern je trkački dominirao utakmicom (119 prema 114 pretrčanih kilometara), osvojio je i loptu i teren sa 631 dodavanjem (Arsenal samo 270), a pritom se Thiago Alcantara predstavio kao vlasnik sefa (90 točno isporučenih lopti, na drugoj strani najbolji Cazorla s 30).

U stilskom pogledu Bayern polako postaje control-freak nalik Guardiolinoj Barçi iz njezinih najboljih dana. Dok je u Barçi taj trend od 900 dodavanja prije konačne egzekucije predstavljan kao ultimativna pobjeda La Masije, u Münchenu nisu svi oduševljeni. Jedan od onih koji s prijezirom govore o Bayernovoj igri zove se Franz Beckenbauer i taj bi podatak trebao zabrinuti Guardiolu.

Ušetavanje u gol

- Na kraju ćemo izgledati kao Barcelona i nitko nas neće htjeti gledati. Igrači će se s loptom ušetavati u gol. Moja vizija je drukčija. Ako imam priliku pucati ‘iz drugog reda’, pogotovo protiv momčadi koja se brani zgusnutom obranom, onda ću to definitivno i učiniti jer to je najefikasniji način - rekao je Beckenbauer nakon remija s Arsenalom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:29