REMI U SLOVAČKOJ

HRVATSKA - ITALIJA 0:0 Na korak do pobjede protiv Talijana, Roguljić i Brodić promašili zicere

 Josko Ponos/ CROPIX

U dvoboju 1. kola B skupine završnice Europskog prvenstva do 17 godina hrvatski su nogometaši su u slovačkom gradu Nitri odigrali bez zgoditaka, 0:0 s Italijom.

Hrvatska U-17 vrsta započela je Europsko prvenstvo u Slovačkoj s remijem bez pogodaka protiv Italije. Izabranici Ivan Gudelja bili su bolji u prvom dijelu, a jedine dvije velike šanse na utakmici propustili su hrvatski napadači. U 15. minuti Frand Brodić je izbio sam ispred talijanskog vratara, koji nogom u padu brani udarac. U 65. minuti najveću priliku na utakmici propustio je Ante Roguljić, koji s tri metra puca ravno u talijanskog vratara. Hrvatska se vrsta na čelu s Alenom Halillovićem pokazala kao tehnički odlična, no očito nedostaje realizacije u napadu.

Bod s Talijanima daje nam realne šanse da završimo barem treći u skupini, te tako osiguramo nastup na Svjetskom prvenstvu ovog uzrasta. U drugom susretu skupine Rusija je s 3:0 nadigrala Ukrajinu, a upravo sljedeći dvoboj igramo s Rusima u srijedu u 14 sati.

HRVATSKA - ITALIJA 0:0



Hrvatska: Marić, Stolnik, Mamić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Bašić, Roguljić, Halilović, Vojković, Brodić (od 59' Murić) .

Italija: Scuffet, Calabria, Dimarco, Capradossi, Sciacca, Pugliese, Palazzi, Tibolla, Tutino, Cerri.

Kraj utakmice.

80. minuta - Halilović je bio u solo prodoru i onda je odlučio zapucati s više od 20 metara, ali je još jenom na mjestu talijanski vratar.

65. minuta - Roguljić je imao stopostotnu priliku, trebao je samo s nekoliko metara ugurati loptu u mrežu, ali nije dobro reagirao.

55. minuta - Ćaleta-Car dobio je žuti karton.

49. minuta - Mamić je ubacio loptu u 16-erac, Talijani su uspjeli očistiti prije nego li je lopta došla do naših napadača.

43. minuta - Hrvatska bila u odličnoj poziciji da zaprijeti Scuffetu, ali su situaciju zakomplicirali Halilović i Brodić.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

32. minuta - Rogoljić je prošao nekoliko igrača i došao do ruba šesnaesterca, ali dodavanje za Brodića nije bilo dobro, pa je obrana Italije otklonila opasnost.

29. minuta - Italija je imala izglednu priliku, ali je Marić uspio sačuvati vrata Vatrenih.

23. minuta - Roguljić je pucao, talijanski vratar se ispružio i poslao loptu u još jedan korner za Hrvatsku.

16. minuta - Brodić je išao sam na talijanskog vratara i pucao, ali je Scuffet uspio zahvatiti loptu i poslati je u korner.

Utakmica je počela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:24