NBA LIGA

VIDEO New York Knicksi prošli i San Antonio

Raymond Felton je s 25 koševa i sedam asistencija bio prvo ime kod gostiju, 17 poena je dodao J.R. Smith, dok Carmelo Anthony nije imao svoj dan - završio je utakmicu s devet koševa
 AP

Košarkaši New York Knicks ostali su jedina neporažena momčad u NBA ligi ove sezone nakon što su na gostovanju pobijedili San Antonio Spurse 104:100 ostvarivši šestu uzastopnu pobjedu. Na gostovanju je slavio i aktualni prvak Miami porazivši Denver Nuggetse 98:93, dok su Brooklyn Netsi pobijedili Boston Celticse 102:97.

Šestom pobjedom na otvaranju sezone Knicksi su stigli korak do klupskog rekorda od sedam trijumfa ostvarenog na početku sezone 1993/94. Bila je to ujedno i prva pobjeda Knicksa u AT&T Centru nakon devet i gol godina posta. U prve tri četvrtine gledali smo izjednačenu igru, no gosti su u posljednjoj dionici u potpunosti nadigrali Spurse i stigli do pobjede. U posljednjoj dionici briljirao je veteran Jason Kidd sa tri trice i ukupno 14 koševa. Odličan je bio i Raymond Felton sa ukupno 25 koševa i sedam asistencija, J.R. Smith je dodao 17 koševa, a Tyson Chandler 13 koševa i 11 skokova. Ponajbolji igrač Knicksa Carmelo Anthony imao je slabu večer, ubacio je svega devet koševa uz šut 3-12.

"Ostvarili smo veliku pobjedu protiv odličnog sastava i zbog toga sam posebno sretan. Već godinama Knicksi nisu slavili u San Antoniju, primjerice za mene je to prva pobjeda ovdje i zaista je lijepo slaviti na ovom parketu," kazao je trener Knicksa Mike Woodson. U redovima Spursa šest igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, najviše Tony Parker (19 koševa i 12 asistencija) i Tim Duncan (po 14 koševa i skokova).

Crni niz prekinuo je i Miami koji je ostvario prvu pobjedu u Denveru nakon siječnja 2002. godine. Gosti su na polovici treće četvrtine imali velikih 19 koševa prednosti, no Denver je šest minuta prije kraja smanjio na samo koš zaostatka. Ipak, kvalitetniji sastav Miamija je iščupao pobjedu. Prvake je do slavlja na parketu Pepsi Centra predvodio LeBron James sa 27 koševa, 12 asistencija i sedam skokova, a Shane Battier je dodao 18 koševa. Miami je igrao bez ozlijeđenog Dwyana Wada, a Mario Chalmers se ozlijedio na početku susreta. Domaćine su predvodili Andre Miller sa 19 koševa, te Kenneth Faried sa 16 koševa i 20 skokova.

"Izašli smo na parket i igrali. Igrali smo odlično tri četvrtine, a potom umalo sve prosuli. Srećom, u samoj završnici smo odigrali koncentrirano i kvalitetno," kazao je James.

Netsi su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone, ali i tek treću protiv Bostona u posljednjih 21 okršaja. Domaćine su do slavlja predvodili Paul Pierce sa 22 koša i sedam skokova, Leandro Barbosa je dodao 17 koševa, a Courtney Lee 13 koševa i 9 skokova. Kod Bostona istaknuli su se Deron Deron Williams i Brook Lopez sa po 24 koša.

NBA liga, četvrtak:

Denver - Miami 93-98 (Miller 19k, Faried 16k, 20s / James 27k, 12a, Battier 18k)

San Antonio - New York 100-104 (Parker 19k, 12a / Felton 25k, Smith 17k)

Brooklyn - Boston 102-97 (Lopez 24k, Williams 24k, 8a / Pierce 22k)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 05:45