'TKO NIJE S NAMA, PROTIV NAS JE'

HARANGA PROTIV PLETIKOSE Ni legendi kluba ne dozvoljava se primjedba na ustroj Hajduka

Poslije intervjua Stipe Pletikose u Jutarnjem i nekih njegovih kritičkih primjedbi na rad kluba krenula ofanziva optužbi, objeda, zamjerki na račun vratara koji je za Hajduka dao mnogo

Kako se bliži start u novu sezonu tako raste optimizam navijača Hajduka obzirom da iz Austrije stižu ohrabrujuće vijesti o tome da „bijeli“ igraju sve bolje. Točnije, pokazuje se da je novi trener Damir Burić pravo pojačanje, jer se na treninzima radi stručno i naporno (Burić: „Usađujem im igru u oba pravca“). Na dnevnom redu je borba za mjesto u prvom sastavu, tako da se mogu dogoditi i neka iznenađenja da na primjer do sada standardni Caktaš bude u pričuvi…

Prinove, u prvom redu Kamerunac Franck Ohandza, zadovoljili su Burićeve kriterije. On je pravo ohrabrenje da je Hajduk napokon dobio pojačanje. Kako izgleda slaba točka je lijevi bek, tamo je silom prilika postavljen Fran Tudor, ali se u Poljudu nadaju dolasku Hrvoja Milića iz Rostova.

Hajduk bi prema onome što je na treninzima uvježbavano trebao igrati u rasporedu 4-2-3-1, uz naravno neke modifikacije. Prvo ime priprema je bez sumnje Nikola Vlašić, o njemu Burić govori:

-Odličan je, tip igrača koji je brži od drugih, jači na loptu, pa ga protivnici udaraju, čak nemilo da mi ga je i žao.

Hajduk već u srijedu ide u Estoniju, pa onda starta u prvenstvu u derbiju protiv Dinama. Ima igrača, kao što je mladi Andrija Balić, koji ohrabren pripremama najavljuje da bi „odmah mogli pokazati kako s nama neće biti šale“.

Tako je onih osam igrača postavljenih na transfer listu sasvim zaboravljeno, čeka se njihova prodaja. Vijest da je Sandro Gotal udomljen u St.Gallen predstavlja prvo olakšanje. Prema nekim informacijama Hajduku će pripasti 200.000 eura, možda će zarada biti i veće obzirom da Gotal ima potraživanja zbog nekih plaća.

I dok je finiš priprema prvotimaca, pri kraju je i agitacija za novi Nadzorni odbor. Izbori su predviđeni za 4.srpnja, tada će članovi Našeg Hajduka odlučiti o novom vodstvu, automatski i o tome hoće li Marin Brbić ostati u predsjedničkoj fotelji ili će – što je vjerojatno – uzmaknuti na položaj člana uprave zaduženog za financiranje. Jer, baš na tom planu se iskazao, točnije jedino u štednji, znalačkom baratanju s novcima.

Mnogo se spekuliralo kako se s izborom pilotira, kao poslane su poruke u društva prijatelja za koje kandidate glasovati što su iz vodstva udruge Naš Hajduk žestoko demantirali. Zanimljivo je da je poslije intervjua Stipe Pletikose u Jutarnjem i nekih njegovih kritičkih primjedbi na rad kluba krenula ofanziva optužbi, objeda, zamjerki na račun vratara koji je za Hajduka dao mnogo. U tu harangu protiv Pletikose i bilo koje druge opcije da se nađe u klubu uključili su se i pojedini novinari. Radi se o tome da se apsolutno ne dozvoljava bilo kakva primjedba na ustroj Hajduka, po devizi „tko nije s nama, taj je protiv nas“.

Bit će zanimljivo otkriti kako je Hajduk spreman za novu sezonu, ali i tko će biti ustoličen u Nadzorni odbor, hoće li pojedini favorizirani kandidati dobiti većinu glasova ili će biti iznenađenja. Prošli put, na premijernom izboru sedam članova sve je bilo spakirano, favoriti su dobili većinu glasova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:32