POKOJNICI UKRALE SVE

'ISKORISTILE SU OTISAK MRTVE ŽENE, KRIVOTVORILE OPORUKU I UKRALE VIŠE OD TRI MILIJUNA KUNA' Prevara u Dubrovniku

Dvije Slavonke, medicinske sestre u Dubrovniku, iskoristile su svoju pacijenticu i nakon njezine smrti na prevaru ukrali sve što je posjedovala

Dvije dvadesetogodišnje medicinske sestre, Maja V. iz Požege i Osječanka Cecilija R., koje rade u Dubrovniku u Općoj bolnici i Domu zdravlja , policija istražuje zbog sumnje da su krivotvorile oporuku kojom im je pedesetsedmogodišnja Dubrovkinja na samrti ostavlja svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Kako neslužbeno saznajemo, radi se o pokojnoj Lori Šeparović, sestri Vesne Šeparović, nekadašnje plivačke reprezentativke ondašnje Jugoslavije koja je na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. godine osvojila brončanu medalju u disciplini 400 metara miješanim stilom.

Stan od 4,5 milijuna

Podsjetimo Vesna, jedna od najperspektivnijih hrvatskih plivačica osamdesetih koja je plivala za dubrovački Jug i zagrebačku Mladost, 2006. godine nakon dugogodišnje psihičke bolesti, pronađena je mrtva u okolici Dubrovnika bez znakova nasilne smrti.

Nakon smrti sestre Vesne, Lora Šeparović, kojoj je hobi bio horoskop i gatanje, živjela je sama u stanu unutar dubrovačkih zidina koji je prije tri mjeseca prodala za četiri i pol milijuna kuna. Dijelom tog novca kupila je stan od pedesetak kvadrata u gradskom naselju Hladnica, a ostatak je položila na svoj bankovni račun. No ubrzo je oboljela od gangrene, no kako je odbila potpisati pristanak za operaciju kojom bi joj se amputirale obje noge, 13. srpnja ove godine otpuštena je iz bolnice. Po nju je taj dan stiglo vozilo Sanitetskog prijevoza Doma zdravlja kojim je s liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik prevezena u svoj stan. U medicinskom timu taj dan je bila i Požežanka Maja V. koja je iz priče s bolesnom Lorom saznala da ova nema obitelj te da se o njoj nema tko brinuti.

Oboljela od gangrene

Odmah joj je ponudila da će skrbiti za nju te kako će joj u tome pomoći njezina dobra prijateljica Cecilija R. koja je također medicinska sestra. Dubrovkinja pristaje, a djevojke je posjećuju već idući dan. Lora je umrla nakon tri dana, 16. srpnja, u svome stanu, a obdukcijskim nalazom utvrđeno je da smrt nastupila kao posljedica teške bolesti. Znajući da je smrt neizbježna nakon odbijanja operacije, kao i da će nakon Lorine smrti, s obzirom da nema nasljednika, sva njena vrijedna imovina pripasti državi, Slavonke su zaključile da bi bilo najbolje da stan, novac na računu i druga imovina oporukom pripadne njima. U trenutku smrti uz Loru je bila Cecilija koja je prema već dogovorenom planu u stan odmah pozvala za sada nepoznatu osobu koja se bavi pravom te svog tri godine starijeg dečka Tina iz Osijeka, koji vježbenički staž u policiji odrađuje na dubrovačkom području te Majinog dečka koji su kao svjedoci potpisali da im je Lora u nasljedstvo ostavila svu imovinu a to, umjesto potpisom na oporuku, potvrdila otiskom svoga prsta. No otisak prsta s desne ruke uzet je nakon smrti što je, navodno, napravio mladi policijski vježbenik.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:01