VELIKA FRKA

VIDEO: PANIKA U PREMIJEROVOM OSIGURANJU Mladić se silovito zatrčao u šefa vlade i izazvao opći kaos

 YouTube screenshot / YouTube screenshot

LEEDS - Zaštitari Davida Camerona u ponedjeljak su se našli u velikom iskušenju, ali i na meti brojnih kritika, nakon što se britanski premijer sudario s mladim džogerom u Leedsu.

Cameron je izlazio iz gradske vijećnice Leedsa, gdje se našao kako bi promovirao izgradnju brze željeznice do toga grada, kad je ne njega naletio 28-godišnjak. Mladić je džogirao pločnikom i u jednom trenutku dotrčao je do premijera, sudario se s njim, a tada je nastupio kaos.

U svega nekoliko sekundi mladić je ležao na podu s lisicama na rukama, a britanski premijer našao se u automobilu koji je velikom brzinom jurio niz ulicu.

Unatoč munjevitoj reakciji Cameronovih zaštitara u britanskom Parlamentu izrečene su prve kritike na račun Scotland Yarda koji je zadužen za premijerovu sigurnost. Zastupnici su prvenstveno zabrinuti zbog sve češćih prijetnji terorističkim napadima na tlu Britanije.

Uhapšeni mladić pušten je nakon kraćeg ispitivanja, a protiv njega neće biti podizane nikakve prijave. 'Izgledalo je kao da ga je Cameron vješto izbjegao', opisuje Chris Wilson, očevidac cijelog 'spektakla'.

'Krasan potez, mogao bi u plesače. No, tada je tjelohranitelj uhvatio tog momka, Camerona su ubacili u auto i odvezli se. Svi su skočili na trkača kao muhe na gov… Zbilja je bilo brzo.'

Dodaje kako je trkač bio mladi bijelac s bradom i dreadlocks frizurom. Opisao ga je kao 'tipičnog hippy tipa'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 07:35