KVALIFIKACIJE ZA OI

Babić optimist usprkos porazu: Evo što je hrvatski izbornik |označio kao uzrok poraza od Danske

 Ante Čizmić / Cropix

Hrvatski rukometni izbornik Željko Babić komentirao je poraz od Danske (28:24) na startu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.

"U prvom poluvremenu igrali smo dobro, ali to nismo naplatili. U drugom poluvremenu radilik smo greške koje se ne smiju protiv Danske, u utakmici ove razine", rekao je Babić.

"Promašili smo nekoliko sedmeraca, nekoliko smo puta pogodili vratnice, imali i neka probijanja. Nismo igrali na razini dovoljnoj da se pobijedi ovako jaka momčad. Griješili smo, imali crne rupe, pa bismo vratili ritam, ali bismo činili najosnovnije pogreške, od Stevanovića se nekoliko lopti odbilo suparnicima, a tako se ne može pobijediti.

"Nismo bili na razini, primili smo - koliko - 17 pogodaka u drugom poluvremenu?! Nismo ni imali baš sreće, promašivali smo previše zicera. Osim Cindrića, u napadu nitko nije imao pravu prodornost. Uspjeli smo se na kraju i vratiti, ali nismo opet ustrajali da preokrenemo rezultat", dodao je hrvatski izbornik.

Upitan za komentar igre Norveške koja je danas očekivano pobijedila Bahrein (35:29), Babić je rekao:

"Norvežani igraju dobro, igraju isto kao što stu igrali na Euru. Naš problem je što imamo mlad tim koji oscilira".

Kapetan Marko Kopljar nije uspio zabiti, pripisao je to dubokoj danskoj obrani koja je "izlazila na 12 metara":

"Previše smo promašivali, nismo imali sreće s odbijenim loptama. Oni su dugo i ustrajno držali svoj jaki ritam, i nismo ih mogli probiti. Hansen je s druge strane odlično razigravao, na kraju dosta i zabio. Moramo bolje, to je činjenica, idemo dobiti Bahrein, koji je namučio Norvešku, pa onda i Norvežane".


"Pobijedit ćemo u sljedeće dvije utakmice, siguran sam", bez razmišljanja je zaključio Ivan Čupić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:17