DIRLJIVA PRIČA IZ SIRIJE

Čudo iz Damaska: Dvogodišnji dječak nakon dva mjeseca susreo se s roditeljima. Mislili su da je mrtav!

 AP Photo/Petros Karadjias

Dvogodišnji dječak iz Sirije susreo se sa svojom obitelji na Cipru nakon što su ga slučajno ovo ljeto ostavili za sobom dok su bježali od granata u Damasku.

Naime, nakon kaotičnog bijega između vladinih postrojbi i sirijskih pobunjenika, Bushrov otac Machhour Al Tawashi i njegova majka Arin Al Dakkar našli su privremeno utočište u kampu za izbjeglice i shvatili da on nije s njima.

Roditelji Bushr Al Tawashija sve do nedavno mislili su da je njihov sin umro u granatiranju njihove kuće. Nakon dva tjedna potražili su azil na Cipru.

No on je ubrzo je nađen u ruševinama i zbrinut kod obiteljskih prijatelja. I na sreću, glasine o tome kako je njihov dječak živ dospjele su do roditelja koji sada žive gradu Limassolu.

Nakon dugog zakonskog procesa njegov je otac dobio dopuštenje da se sastane sa sinom u Libanonu i odvede ga na Cipar.

- Možete misliti kako su se osjećali kad su im rekli da im je sin živ - kazala je obiteljska odvjetnica Stella Constantinou.

- Prvo me nije prepoznao, no potom me zagrlio i uzviknuo 'tata, tata'', kazao je Bushrov otac te dodao kako iako u Siriji ima rođake, ne namjerava se nikad tamo vratiti.

Aktivisti kažu kako je u Siriji ubijeno više od 35 tisuća ljudi otkako su počele pobune protiv vlade predjednika Bashara Assada u ožujku 2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:34