'NIJE ZA JAVNI SERVIS'

VIDEO Ova je reklama zabranjena na HTV-u: Prisavlju smeta 'štovanje sila tame'

 YouTube

ZAGREB - Nova reklama za Iskon.tv s glavnom junakinjom darkericom Sandrom, neće se prikazivati na programu HRT-a. Tako je odlučio v. d. glavni urednik Dean Šoša, nakon konzultacija s ljudima iz Radne jedinice Prodaja na javnoj televiziji.

- Ovaj reklamni spot nije zabranjen. No, zamolili smo oglašivača da ga korigira, točnije da izmjeni rečenicu u kojoj spikerov glas kaže kako Sandra štuje sile tame, kako bismo izbjegli negativne reakcije javnosti na koje smo zbog propagandnih poruka već nailazili, što se posljednji put dogodilo vezano uz reklamne spotove za jedno domaće pivo. Što se ovog konkretnog slučaja tiče, naš je zaključak kako rečenica 'Ona štuje sile tame' nije primjerena javnom servisu, a čim se to korigira, rado ćemo prikazati dotičnu reklamu - kažu iz Službe za odnose s javnošću na HRT-u.

Iz Iskona potvrđuju da su zbog sporne reklame HRT-ovci kontaktirali njihovu medijsku agenciju, te pojasnili kako propagandnu poruku sa Sandrom ne mogu prikazati zbog neprimjerenog sadržaja.

- Smatramo da ovim spotom nikoga nismo uvrijedili, pa u reklami ništa nećemo korigirati. Spot se odlukom javne televizije neće emitirati na njihovim kanalima, ali se zato može vidjeti u programima svih ostalih televizija u Hrvatskoj - kaže Zrinka Topalušić iz Iskona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:17