IDE U ISTRAŽNI ZATVOR

FRA PLAYBOY Uhićena fatalna bankarica koja je pomagala Šimi Nimcu: Kupio joj je jahtu, stan i auto

 Jure Mišković / CROPIX

NOVO 10:40 - Bankarska službenica Jasmina Bilonić uhićena je jučer u poslijepodnevnim satima zbog pomaganja fra Šimi Nimcu u zlouporabi položaja i ovlasti, javlja Slobodna Dalmacija .

Ona je privedena pritvorskom nadzorniku, ispitana, te joj je određen istražni zatvor. Kazneno je prijavljena za djelo pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Sumnjiči se da je sredinom ove godine pomogla Šimi Nimcu u dizanju 2 milijuna kuna gotovine. Dio je prebacila na svoj osobni račun, da bi njime podmirila dug.

------------------------------------------------

‘Fatalnoj’ Biograđanki fra Šime kupio stan i jahtu

Fatalna žena, čiji su podaci poznati redakciji Slobodne Dalmacije , kriva je za nevolje fra Šime Nimca, koji je prodao crkvenu zemlju kod Baške Vode za 9,8 milijuna kuna, zbog čega je osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti.

- Ne opravdavamo ga, ali on je bio ucijenjen nakon što je s njom bio u vezi. On je doslovno plaćao za šutnju o tomu. Šimu Nimca znamo od rođenja, iz Lišana Ostrovičkih, to je dobar čovjek i nikada se ne bi upustio u kriminal zbog svoje koristi. Cijeli biogradski kraj bruji o toj ženi i o svemu što se između njih događalo - kazao je Slobodnoj Dalmaciji u srijedu bračni par iz Biograda.

Neovisno o njima, priču o ženi čuli smo u Biogradu iz još dva izvora, a zatim su nam identične stvari ponovili ljudi koji žive u Galovcu, Gorici i Raštanima, mjestima u biogradskom zaleđu. Riječ je o supruzi jednoga biogradskog poduzetnika koja se upustila u vezu s fra Šimom.

Novogradnja u Splitskoj ulici

Nakon dužeg razdoblja sumnje, fra Šimu i tu ženu navodno je “in flagranti” ulovio upravo njezin suprug, a veza je bila i razlog njezina raskida sa suprugom.

- Svi to znamo, pa nam nije bilo jasno, kada je afera oko fra Šime dospjela u medije, zašto se nigdje nju ne spominje. Nakon razdoblja nesloge, bračni par se dosjetio kako je pametnije ucjenjivati svećenika. Zašto bi joj on inače kupio stan - kazao nam je jedan Biograđanin, koji nas je vodio do novogradnje u Splitskoj ulici gdje se nalazi stan, objašnjavajući kako je ona tu dolazila automobilom koji joj je također on kupio.

- Kupio joj je i jahtu vrijednu gotovo milijun kuna. Zašto? On je iz skromne obitelji, nije se “razbacivao” novcem, a onda odjednom ona postaje vlasnica stana, broda, automobila...

Fra Šime nije trebao pristajati na ucjenjivanje. Njezinu suprugu posao nije išao najbolje, on sada ni ne vodi te pogone i poslovne prostore. A bilo je tu svega... Njezinih razgolićenih fotografija nastalih u fra Šiminu masliniku u Lišanima... Neprekidno su bili skupa - kazao nam je sugovornik iz zaleđa Biograda, gdje “fatalnu ženu” poznaju svi, jer je rodom iz tog kraja, a i danas tamo živi. Istodobno, u crkvenim krugovima govori se da je fra Šime Nimac od samog početka želio raditi u Rimu, čemu mu nije bilo udovoljeno. “Živnuo” je tek kada je dobio na upravljanje župu u Baškoj Vodi.

Premještaj u Piramatovce

Tamo je prodao crkveno zemljište, nakon čega je u kolovozu premješten u malu župu Piramatovce, u zaleđu Skradina. Mještani su ga tamo vrlo rijetko viđali, a istodobno je priča o prodaji i uzimanju milijunskih iznosa dospjela u javnost. Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo odluku da se svećenika pusti na slobodu, fra Šime se jednom tjedno mora javljati u Policijsku postaju Benkovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:24