NOVI DETALJI UBOJSTVA

LEŠ CIJELU NOĆ BIO U DVORIŠTU Susjed ubio susjeda zbog duga: 'Danima smo slušali njihove svađe'

Ubojstvo se dogodilo dok su supruga vlasnika kuće i dijete bili u kući, no oni tvrde da ništa nisu čuli
 Mate Piškor/Cropix

Beživotno izudarano tijelo 34-godišnjeg Ivana T. satima je sa subote na nedjelju ležalo u stražnjem dvorištu obiteljske kuće susjedskog 'neprijatelja' Ivana B. (45) u Ulici Kralja Tomislava u Podgrađu u lipovačkom kraju.

Presudio mu je upravo vlasnik kuće Ivan kojem je u subotu oko 21,30 sati pokojni opetovano banuo u dvorište ne bi li pokušao ishoditi novac koji mu, navodno, 45-godišnjak duguje.

Ubojstvo još uvijek neutvrđenim predmetom dogodilo se u vrijeme dok su vlasnikova supruga i maloljetno dijete bili u kući, no prema njihovom svjedočenju, ništa nisu čuli.

- Ivanova supruga mi je rekla da pričuvam dijete jer da joj je policija u dvorištu i da su joj odveli muža. Rekla je i da ništa nije čula, a za mrtvaca u dvorištu je doznala ujutro. Buku i povike od te večeri ni mi susjedi nismo čuli jer je pokojni Ivan pronađen u stražnjem dijelu dvorišta, iza kuće. Danima, odnosno tjednima slušamo prepirke oba Ivana.

Zapravo pokojni je često u večernjim satima dolazio do svog imenjaka. Ne tako davno mu je isto navečer upao u kuću i krenuo vikat da mu vrati pare. Pritom je lupao i razbijao mu po kući. Intervenirala je i policija. Ali, tko će znati koliko su njih dvojica vjerodostojni i da li dug postoji.

Često su pijani i klate se ulicom. Kao da im je čašica najbolji prijatelj. Inače, cijeli se život obojica bave poljoprivredom - pojasnila nam je jedna od mještanki Podgrađa rekavši kako se s razlogom trudi gledati svoja posla.

Čime je točno ubijen 35-godišnji Ivan i je li ubojstvu 'kumovao' i alkohol, doznat će se po dovršetku kriminalističke obrade koja je u tijeku, kao i rezultata obdukcije na koju je prevezeno mrtvo tijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:43