NAJVEĆA PRIJETNJA

TKO JE SRPSKI SPASITELJ? Matića otpisali Zvezda i Partizan, a danas vrijedi 45 milijuna eura!

Iako je dijete Zvezde, tamo su ga kao klinca prekrižili, proglasivši ga netalentiranim, kao igrača koji premalo trči. Otišao je u suzama u Partizan, gdje je doživio isto

Njega u Beogradu zovu spasiteljem, karikom koja je svih ovih mjeseci nedostajala Srbiji. Neki će reći, doduše, da bi Srbiji u ovom trenutku možda još bolje došao Adem Ljajić, ali, svi s kojima smo razgovarali slažu se da je Nemanja Matić apsolutno najkompletniji srpski igrač trenutno.

U čitavoj je priči najzanimljivije da Matić još nema reprezentativni nastup u službenoj utakmici! Toliko su ga prizivali i prozivali, a dečko je dosad odigrao tek pet prijateljskih utakmica za Srbiju. Imao je neobičan put. Iako je dijete Crvene zvezde, u tom su ga klubu kao klinca prekrižili, proglasivši ga netalentiranim, kao igrača koji premalo trči. Otišao je u suzama u Partizan, gdje je doživio to isto. Htio se ostaviti nogometa, ali pojavila se Kolubara iz Lazarevca, srbijanski niželigaš i ponudila mu šansu.

Tamo je proigrao, otišao u Košice, gdje ga je sa 21 godinom primijetio Chelsea i doveo u London. No, nije mogao u prvu momčad, zajedno s Matejom Delačem otišao je na posudbu u Vitesse, a 2011. Chelsea je od Benfice uzeo Davida Luiza za 20 milijuna i Nemanju Matića. Odmah je Matić u Benfici procvao, zabio gol Portu i drugi dan potpisao ugovor do 2018. s odštetnom klauzulom od 45 milijuna eura! U srpnju ove godine službeno je i proglašen najboljim igračem portugalske lige. Kako za reprezentaciju kod Mihajlovića nije igrao, a prije Benfice se teško borio za mjesto pod suncem, skupio je tek pet nastupa i to u prijateljskim susretima. Prvi će put za reprezentaciju igrati na Marakani, što je svakom igrači dodatan motiv. Ili uteg?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:53