MODRE LEGENDE

Šuker: Modri će dokazati da pripadaju ovom društvu; Mlinarić: Naša najveća šansa je Zlatan!

 Drago Sopta/CROPIX

Sjećamo se prošle godine, Dinamo je putovao prema Lyonu a igrači i članovi modre ekspedicije izrazili su nadu da će stadion Gerland opet biti sretan kao 1998., kad je tamo 'pala’ Njemačka. Nisu Plavi uspjeli, sreća s reprezentacije nije prešla na njih, Lyon je ipak bio prejak. A ako je Gerland 1998. bio sretan, što je tek s Parkom prinčeva!

Legendarni pariški stadion, mjesto brončane hrvatske epizode, večeras će biti i mjesto Dinamova 'iskupljenja’. Tamo gdje je Davor Šuker onako frajerski matirao Van der Sara za upis na vječnu nogometnu listu, tamo će večeras 'ordinirati’ Rukavina, Čop, Sammir... S istim ciljem, zabiti gol, barem jedan.

Nije više vijest da je Davor Šuker, predsjednik HNS-a, u Dinamovoj delegaciji koja putuje po Ligi prvaka, Šuker je s Modrima došao i u Pariz. Ovoga puta, dakle, i u ulozi 'amajlije’, čovjeka koji zna kako se zabija na Parku prinčeva.

- Lijepo se vratiti na to mjesto, nisam od 1998. bio na Parku prinčeva - rekao je Šuker, koji u Pariz nije došao raditi, već samo - uživati.

- Dinamo igra u najljepšem gradu, gradu i na stadionu koji imaju posebno mjesto u hrvatskoj nogometnoj povijesti. Nisam dogovorio nikakve sastanke, ni s kim, idem gledati nogomet, uživati - kazao je predsjednik HNS-a, koji je sa sobom ponio ponešto nade i za Dinamo.

- Vidjeli smo u dosadašnjim utakmicama u Ligi prvaka da je PSG favorit, ali nogomet je toliko puta dokazao da se svašta može dogoditi. Dinamova je šansa upravo taj dodatni motiv da dokažu da pripadaju u ovo društvo.

Nije Šuker jedina 'amajlija’ u tom avionu, s Modrima je na put otišao i Marko Mlinarić. Klupska legenda, čovjek koji danas radi s klincima u omladinskoj školi. Mlinarić je, možda, početak jednog novog običaja u Maksimiru, po kojemu će na svako europsko gostovanje ići neki bivši igrač, koji je igrao u toj zemlji. Tako bi trebalo biti. Mlinarić je probio led, bilo bi lijepo kad bi u zrakoplovu za Porto bili Šokota ili Tonel. Premda, njihovi odnosi s klubom nisu baš... No, vratimo se Mlinariću. Nije igrao u PSG-u, ali je zato bio specijalist za Park prinčeva. Možda čak nikad nije izgubio.

- S Auxerreom pamtim dvije odlične utakmice, jednom smo igrali 1:1, drugi put 2:2. Tada sam ja zabio dva za Auxerre, a Sušić dva za PSG. Postao sam noćna mora legendardnog francuskog vratara Joela Batsa, gotovo svaki put kad sam istrčao na Parku prinčeva ja sam i zabijao - ispričao je Mlinka koji je, da ne zaboravimo, na tom stadionu srušio PSG i u Dinamovom dresu.

- Igrali smo na jednom turniru, pobijedili smo ih 3:1, zabio sam sva tri. Stvarno su mi ležali.

Dinamo danas nema Mlinarića, nema niti Šukera, međutim, Modri se imaju pravo nadati. Mlinarić, primjerice, tvrdi da Čačićevi momci nisu bez šanse, da PSG nije momčadski tako dobar s obzirom kakve pojedince ima.

- Vidjeli smo i u Zagrebu da im se može parirati, a vidjeli smo i kako ih je pobijedio St. Etienne. Očekujem pozitivnu reakciju igrača, svi još uvijek vjerujemo da se u Ligi prvaka može nešto dogoditi.

Puno se toga vrti oko Zlatana Ibrahimovića, ipak je on glavni igrač PSG-a. Vidjeli smo što je napravio protiv St. Etiennea, zna ponekad zastraniti.

- Zlatan je izvrstan igrač, ali igra na rubu ozbiljnosti. Iskreno, ne znam bih li ga mogao trpjeti kao suigrača, on je preveliki individualac i tu momčad za koju igra može imati problema. Iritira njegova indolentnost. Ima još nešto kad je PSG u pitanju. Imaju Parižani dosta problema na svom stadionu, ne ide im baš u prvenstvu. Ipak, gledao sam dosta njihovih utakmica, daleko su najbolje odigrali protiv kijevskog Dynama. Sve ostalo bilo je prosječno, nisu me se dojmili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:07