SAMI SE PREDALI

Švicarci u Hrvatsku pokušali unijeti gljive, hašiš, LSD, ecstasy i marihuanu

Policijskim službenicima na granici su bili izuzetno sumnjivi pa su odlučili pregledati njihov kombi. Tada su turisti sami predali drogu
 Davor Žunić / CROPIX

ČAKOVEC - Tri švicarska državljana odlučila su se očito dobro zabaviti na hrvatskoj obali. Sa sobom su na more, naime, uzeli solidne količine halucinogenih gljiva, marihuane, hašiša, LSD-a i ecstasya, no zabava im je propala jer drogu, zahvaljujući hrvatskoj policiji, nisu uspjeli prokrijumčariti preko granice . Očekuju ih prekršajni i kazneni postupak.

Švicarski državljani stari 23, 24 i 32 godine s drogom su pokušali prijeći međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan na granici Hrvatske i Mađarske u Međimurju u ponedjeljak poslijepodne. No, u tome nisu uspjeli.

Policijskim službenicima na granici su naime bili izuzetno sumnjivi pa su odlučili pregledati njihov kombi švicarskih registarskih oznaka, a tom su im prilikom Švicarci dragovoljno predali ukupno oko 30 grama halucinogenih gljiva, 5,6 grama marihuane, 4,4 grama hašiša, 0,9 grama ecstasya i jednu staklenu bočicu LSD-a. Švicaci su uhićeni i privedeni prekršajnom sucu, a protiv njih će redovnim putem biti podnesene i kaznene prijave.

Pune ruke posla s raznoraznim „partijanerima“ koji su naumili prokrijumčariti drogu preko granice imali su policijski službenici na graničnom prijelazu Goričan i tijekom vikenda kad su uhitili po jednog Slovaka, Mađara, Slovenca, Austrijanca i Švicarca koji su iz Mađarske u Hrvatsku pokušali prevesti manje količine marihuane, kokaina i LSD-a.

Svi su kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od tisuću do dvije tisuće kuna, a protiv njih su podnesene i kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:21