POLICIJA SUMNJA NA MAFIJAŠKI NAPAD

FOTO Tragedija u Italiji: Učenicapoginula u eksploziji ispred škole,sedmero ozlijeđeno, dvoje kritično

Dvije bombe koje su navodno bile ostavljene u kanti za otpad pored škole eksplodirale su oko 7.45 sati
 AP Photo/Max Frigione

NOVO >>>> 14:35 "Pretpostavke su brojne i zasad ni o čemu ne možemo govoriti sa sigurnošću", rekla je Cancellieri za kanal SKY TG24 ocijenivši kako treba ostati na oprezu.

Cancellieri je također rekla da o tijeku istrage iz minute u minutu izvješćuje premijera Maria Montija i predsjednika Giorgia Napolitana.

Na novinarsko pitanje zna li je li riječ o novome valu mafijaških napada, poput onih prije 20 godina, Cancellieri je odgovorila: "O tome ne možemo govoriti sa sigurnošću, prerano je za takve pretpostavke ili bilo kakve zaključke, no napad se dogodio u neuobičajenim okolnostima. Treba oprezno baratati svim pretpostavkama i ostati na oprezu."

Prema prvim informacijama riječ je o bombi kućne izrade.

---------------------------------------------------

12:45 Vlasti poriču da je i druga djevojčica poginula u napadu, javlja BBC.

11:00 Sky TG24TV javlja da je poginula učenica imala 16 godina.

10:26 Učenica je poginula, a sedmero ih je ranjeno nakon što je eksplodirala eksplozivna naprava ostavljena u kanti za smeće ispred škole, prenosi AP.

Regionalni dužnosnik civilne zaštite, Fabiano Amati, rekao je kako je učenica podlegla ozlijedama u bolnici, a ostalih sedmero je hospitalizirano.

9:56 RIM - Jedna gimnazijalka je smrtno stradala, a 6 učenika je ranjeno u subotu u eksploziji bombe ispred gimnazije u Brindisiju, na jugu Italije, rekao je regionalni dužnosnik civilne zaštite, na kanalu SKY TG24.

Djevojka nije preživjela ozljede, a još dvoje učenika je kritično. Eksplozija je odjeknula u 7,45 u vrijeme kada učenici ulaze u gimnaziju Francesca Morvillo Falcone, koja nosi ime supruge slavnog anitmafijaškog suca Giovannija Falconea.

Sudac Falcone, njegova supruga i troje čuvara su ubijeni prije 20 godina, 23. svibnja 1992. u atentatu sicilijanske mafije u eksploziji 500 kg dinamita na autoputu između zračne luke Palerma i središta grada.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju pred gimnazijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:36