POSAO IZ SNOVA

Ovo nije mogla ni zamisliti: Iz sirotišta stigla direktno na modnu pistu u New Yorku

Fior Mendez (22) je u New York stigla prije samo dva mjeseca i to zato što je postala prestara za sirotište u Dominikanskoj Republici

Fior Mendez (22) je u New York stigla prije samo dva mjeseca i to zato što je postala prestara za sirotište u Dominikanskoj Republici, gdje je provela posljednjih sedam godina.

Na njujorškom Tjednu mode prvi put u svom životu prošetala je pistom.

Fior je svoju prvu reviju nosila za Nzingu Knight, američku dizajnericu muslimanske vjeroispovjesti koja potječe s Kariba.

- Preplavile su me emocije, to je san. Nisam mogla zamisliti da će osoba kao što sam ja raditi ovo u New Yorku - rekla je Fior nakon revije.

Kada je imala 13 godina, njezina majka je shvatila da se ne može brinuti za svu svoju djecu, pa ju je ostavila u sirotištu u gradu La Romana. Iako se ženska djeca u Latinskoj Americi, pokušavajući pobjeći od siromaštva, često počnu baviti prostitucijom, gospođica Mendez je imala priliku školovati se u sirotištu, a i informatički se obrazovala.

Od kada ju je majka napustila, nije bila u kontaktu sa svojom obitelji, a u 21. godini je postala prestara za sirotište. Dobra prijateljica sirotišta, koja je imala kontakte u različitim udrugama, ponudila joj je da je odvede u New York kako bi tamo učila engleski jezik.

Čim je stigla u Ameriku uslijedio je casting s modnim agentom i Fior je dobila svoj prvi posao. Ni manje ni više nego na njujorškom Tjednu mode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:31