NEREDI U J. AMERICI

VIDEO: PROVOKATOR LUXEMBURGO Pogledajte kako je bivši brazilski izbornik bježao od razjarenih Čileanaca

Sramotan je epilog imao dvoboj između čileanskog Huachipata i brazilskog Gremija u šestom i posljednjem kolu skupine 8 Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka…

Utakmica je završila rezultatom 1-1 što je Gremiju bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto u skupini i plasira se u osminu finala, dok je Huachipato završio natjecanje. Trener Gremija Vanderlei Luxemburgo navodno je nakon završetka utakmice počeo provocirati domaće nogometaše i stručni stožer što je izazvalo njihov bijes. Počeli su naganjati bivšeg brazilskog izbornika koji se u jednom trenutku poskliznuo i pao. U tim su trenucima na travnjak uletjeli i brojni navijači, kao i policijske snage, pa se u gužvi više nije znalo tko koga gura i udara.

Sukobi su se nastavili i pri ulasku u tunel, a nakon što se situacija primirila, svaka je strana iznijela svoju verziju priče.

- Luxemburgo nam se rugao, ponašao se nesportski. Dobacivao nam je da sada možemo ići na praznike i ružno nam gestikulirao - objasnio je trener Huachipata Jorge Pellicier.

Bivši trener Real Madrida tvrdi drukčije.

- Nisam rekao ništa ružno, niti sam bilo koga provocirao. Vidio sam da se žele tući, pa sam se dao u bijeg - kazao je Luxemburgo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:13