CHALLENGE KUP

Rukometašice Samobora poražene u finalu

Hrvatski klupski rukomet još će malo morati pričekati do osvajanja nekog europskog kupa. Rukometašice ŽRK Samobora poražene su od Banika u češkom Mostu 17-26. Prednost od četiri pogotka iz prve finalne utakmice Challenge cupa (24-20) nije bila dovoljna.

Nažalost, kratka klupa trenerice Dubravke Tunjić bila je presudna u porazu u dvoboju protiv češke ekipe. Ozljede Sandre Bošnjak te Marine Bazzeo, koja je bila u Mostu i u zapisniku, ali opet nije igrala, teško su se mogle nadoknaditi. Tunjić je u zapisniku opet imala samo 12 igračica te su Lovrić, Golubić, Milanović Litre i ostale morale opet igrati praktički 60 minuta u oba smjera. Da stvar bude loša, Samoborke su u utakmicu krenule jako loše, već nakon nekoliko minuta bilo je 5-2 za domaće cure i Tunjić je bila priciljena zvati time-out. Prednost iz Samobora češka je ekipa prvi put nadoknadila već u 16. minuti (9-5).

- Ne idemo doma bez kante - bile su najavljivale igračice naše ekipe došavši u Most, no sudetske Njemice i Čehinje mislile su drugačije. Pred svojom su publikom igrale puno bolje nego u Samoboru, njihova 6-0 obrana zaustavila je našu vanjsku liniju. Lovrić i Golubić nisu u uzvratu bile tako raspoložene kao u prvoj utakmici te je već na poluvremenu bilo kritičnih 16-9.

Nastavak je donio novi pritisak češke ekipe koja je dodatno povećala prednost. Nadanja naših cura umrla su već na polovici drugog poluvremena. Kup EHF-a, koji je 2000. osvojio Metković Jambo, ostat će još neko vrijeme posljednji trofej koji je osvojio hrvatski klupski rukomet.

Samobor: Kuhar, Radovanić, Golubić 4, Balaško 1, Štrkalj, Šilobod 1, Kuzmić-Husak 2, Kozlovec, Džepina, Lovrić 6, Bazzeo, I. Milanović Litre 3. P. Žukina

Gubica i Milošević doveli Györ do naslova

Hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević nastavili su dokazivati da su najbolji i najcjenjeniji sudački par na svijetu. U subotu su sudili finale ženske Lige prvaka, doveli su mađarski Györ do prvog naslova prvaka Europe nakon čak sedam poraza u finalima. Mađarice su u drugoj finalnoj utakmici pobijedile norveški Larvik 23-22 nakon što su slavile i u prvom ogledu u Norveškoj (24-21).

Rukometašice austrijskog Hypa NÖ uzele su Kup kupova s dvije pobjede nad francuskim Issi Parisom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:35