NE ŽURI MU SE

Novi srbijanski predsjednik Nikolić čeka da Tadić iseli iz predsjedničke rezidencije u Lackovićevoj

U Nikolićevoj novoj imovinskoj kartici nedostaje polovica stana od 191 kvadratnog metra čije vlasništvo je vjerojatno prenio na nekog drugog
 Ognjen Radošević / BLIC / CROPIX

BEOGRAD – Novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić uskoro će useliti u predsjedničku vilu u Lackovićevoj 10 u Beogradu, u kojoj još uvijek živi bivši predsjednik Boris Tadić, javlja B92 .

Stambena rezidencija u Lackovićevoj srbijanskom predsjedniku pripadne automatizmom nakon što je izabran, a Nikolić će u nju useliti s obitelji, s kojom je dosad živio u stanu u Novom Beogradu. Sam Nikolić nije inzistirao na preseljenju, no to nalažu sigurnosni razlozi jer je vila u Lackovićevoj dobro čuvana.

Radnu predsjedničku rezidenciju u Užičkoj 23 na Dedinju Nikolić je preuzeo već u srijedu. Rezidenciju će, kao i Tadić, koristiti za prijeme i posebne sastanke.

Premijer Mirko Cvetković više ne koristi vilu Bokeljku pa je ona već spremna za budućeg premijera Ivicu Dačića. Dačić će ovu rezidenciju koristiti za povremena primanja diplomata i stranih državnika, a ostat će živjeti u svom stanu u Tolstojevoj 2a.

Inače, predsjednik Nikolić je dolaskom na vlast predao i novu imovinsku karticu u kojoj u odnosu na prethodnu nedostaje polovica stana od 191 kvadratnog metra čije vlasništvo je vjerojatno prenio na nekog drugog, piše B92 . Srbijanski predsjednik prijavio je mjesečna primanja od 132.355 dinara (8.625 kuna), vlasništvo 5 posto dionica tvrtke Velika Srbija nominalne vrijednosti 584 eura, četiri hektara njiva i voćnjaka i automobil Lada niva star 14 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:06