NEMIRNO TLO

OPET POTRES U ZAGREBU! ČETVRTI OVOG TJEDNA 'Radi se o pojačanoj seizmičkoj aktivnosti'

'Ne treba raditi paniku. Ovo je svakako pojačana seizmička aktivnost, ali to ne mora ništa značiti', poručuju iz Geofizičkog odsjeka prirodoslovno-matematičkog fakulteta
 emsc-csem.org

ZAGREB - Danas u 13.17 sati Zagreb je pogodio novi potres. Epicentar je zabilježen kod Donje Bistre oko 18 kilometara sjeverozapadno od središta Zagreba.

Ipak, ovaj je potres bio nešto slabiji od prethodnih - magnitude oko 1. 8, a intenziteta između 2.5 do 3 stupnja po Richteru.

'U proteklih nekoliko dana zabilježeno je oko desetak potresa od čega su tri bila nešto snažnija', poručili su iz Geofizičkog odsjeka prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

'Ne treba raditi paniku. Ovo je svakako pojačana seizmička aktivnost, ali to ne mora ništa značiti', poručuju.

Podsjetimo, prvi jači potres u Zagrebu zabilježen je u noći s nedjelje na ponedjeljak s epicentrom u blizini Zaprešića. Jačina potresa bila je 2,7 stupnjeva po Richteru.

Jučer su glavni grad, u razdoblju od dva sata uzdrmala dva potresa. Prvi jačine 3 stupnja po Richteru zabilježen je u 17:06 sati. Epicentar potresa bio je na dubini od deset kilometara, 13 kilometara sjeverozapadno od Zagreba. Drugi je bio oko 19.16 sati, ovog puta jačine 2,5 stupnjeva po Richteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:06