TRENUTNO NE RAZMIŠLJA O POVRATKU

'KARAMARKO MI JE REKAO DA RAČUNA NA MENE I TO MI JE DRAGO' Kolinda Grabar Kitarović u 'Nedjeljom u 2'

U HRT-ovu talk showu bivša ministrica osvrnula se i na proslavu ulaska Hrvatske u EU, na koju nije bila pozvana. Zbog toga nije bila uvrijeđena, istaknula je, ali smatra da je napravljena velika greška što nisu pozvani svi bivši ministri vanjskih poslova.
 CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a i bivša HDZ-ova ministrica vanjskih poslova, potvrdila je danas u emisiji “Nedjeljom u 2” da stranka jednog dana računa na nju, ali da u ovom trenutku ne razmišlja o povratku u Hrvatsku zbog posla koji obavlja.

- Ne, Karamarko mi nije nudio ništa, ali s njim se povremeno čujem. Rekao mi je da stranka računa na mene i to mi je bilo drago čuti - rekla je K. Grabar Kitarović.

U HRT-ovu talk showu bivša ministrica osvrnula se i na proslavu ulaska Hrvatske u EU, na koju nije bila pozvana. Zbog toga nije bila uvrijeđena, istaknula je, ali smatra da je napravljena velika greška što nisu pozvani svi bivši ministri vanjskih poslova.

K. Grabar Kitarović govorila je i o svom odnosu s Ivom Sanaderom i trenutku kad je morala napustiti Vladu pa je tako rekla kako se znalo da je on uvijek htio biti ministar vanjskih poslova i da njihovi odnosi nikada nisu bili idilični.

- On se nalazi u specifičnoj situaciji pa bi bilo neetički govoriti o nekome tko nije u stanju odgovoriti. Naši odnosi nisu bili nimalo idilični, ali ne mogu mu se oduzeti zasluge za europeizaciju Hrvatske. O razlozima zašto sam morala otići ne mogu sada govoriti. Htjela bih to s njim raspraviti jednog dana. Ali nikada ništa novinarima protiv njega nisam rekla, a satove nisam ni primjećivala. O problemima u stranci nikad ne bih javno govorila - rekla je.

Bila je, kaže, razočarana i povrijeđena nakon što je izbačena iz Vlade, ali ne zbog toga što su je u protokolu stavljali na posljednje mjesto, nego zato što je očekivala poštovanje od kolega. S bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem imala je izvrstan odnos jer je bila ministrica vanjskih poslova, što su, tvrdi, neki krivo interpretirali. Uz nju je u tim trenucima bilo jako malo ljudi iz HDZ-a, a spomenula je Ivicu Kirina kao nekoga tko joj nije okrenuo leđa.

- On je bio jedan od rijetkih koji se javljao na pozive - priznala je.

Osvrnula se i na aferu s korištenjem službenog automobila dok je bila veleposlanica u SAD-u te rekla kako je cijela stvar napuhnuta, da je platila manje od 30.000 kuna, a da bi taj iznos sadašnja ministrica Vesna Pusić mogla uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:48