POMORSKI PREKRŠAJI

AKCIJA NA JADRANU Lučka kapetanija zaustavila 51 brod i podijelila 17.700 kuna kazni zbog glisiranja u nedopuštenom pojasu

U jučerašnjoj akciji sudjelovalo je devet djelatnika kapetanije sa četiri plovila, a nadzor je proveden u širem području zadarskog akvatorija.
 CROPIX

ZAGREB -

pojačanog nadzora pomorskog prometa zaustavila je 51 plovilo pri čemu je naplaćeno 17.700 kuna kazni zbog pomorskih prekršaja, najčešće glisiranja u nedopuštenom pojasu, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

U akciji "Sigurnost na moru 2013" pregledano je pet putničkih brodova, deset domaćih i 26 stranih brodica, šest domaćih i četiri strane jahte.

Pojačane kontrole u cilju prevencije glisiranja i pomorskih nezgoda sve lučke kapetanije kontinuirano provode tijekom cijele turističke sezone zbog većeg broja plovila na Jadranu, a u cilju što bolje sigurnosti plovidbe, ističe Ministarstvo.

U jučerašnjoj akciji sudjelovalo je devet djelatnika kapetanije sa četiri plovila, a nadzor je proveden u širem području zadarskog akvatorija s naglaskom na prolaze Mali Ždrelac, Vela Proversa, Mala Proversa, uvala Telašćica, Pašmanski kanal te područja oko otoka Silbe, Oliba, Premude i Ista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:39