OPSJEDNUTI RODITELJ

VIDEO: MALI HERKULESI Dvojica dječaka vježbaju do iznemoglosti, njihov otac želi da budu najjači na svijetu

Otac dječaka Iulian Stroe (35) odlučan je u namjeri da proslavi svoje sinove te ih svakoga dana izlaže dvosatnom treningu.
 Screenshot

Oni svakoga dana po čak 120 minuta dižu teške utege na napornim treninzima. Takav režim vježbanja iscrpio bi do iznemoglosti svakog odraslog čovjeka, ali braća Stroe odrađuju ih bez problema.

To ne bi bilo toliko neobično da nije riječ o vježbačima dječje dobi. Giulianu je devet, dok njegov mlađi brat Claudiu ima sedam godina. Životni san rumunjske braće je da postanu bodybilderi.

Odrasli su u obitelji bodybildera u Rumunjskoj poznatoj pod nadimkom Herkuli, a njihov otac želi da postanu najsnažniji dječaci na svijetu. Sudeći prema snimkama s njihovih napornih treninga to bi im moglo poći za rukom.

Obitelj Stroe preselila su u Firencu, jer u Rumunjskoj nisu imali zadovoljavajuće uvjete za treninge. Nakon što u Italiji nisu uspjeli postati slavni, sele u Britaniju, gdje se nadaju da će imati više sreće.

Otac dječaka Iulian Stroe (35) odlučan je u namjeri da proslavi svoje sinove te ih svakoga dana izlaže dvosatnom treningu.

Podižu utege i izvode akrobatske vježbe još od dojenačke dobi. Giuliano je već srušio dva svjetska rekorda izvodeći sklekove i držeći se horizontalno za motku poput zastave.

Obzirom da si nisu mogli priuštiti skupi život u Firenci vratili su se u Rumunjsku, gdje su živjeli od sakupljanja metalnog otpada.

Njihov otac sada planira preseljenje u Veliku Britaniju gdje želi pronaći posao. U najboljem slučaju nada se da će naći sponzore koji bi pomogli njegovim sinovima da nastave trenirati istim tempom u mnogo boljim uvjetima. Dječaci će ostati sami u Rumunjskoj dok im otac ne osigurava uvjete za dolazak.

'Tko će se brinuti za nas? Ovdje je tužno i opasno bez njega. Molimo vas pomozite mu da nadje posao negdje blizu nas', napisao je jedan od dječaka na njihov profil na Facebooku.

Mnogi u Rumunjskoj, ali i izvan nje ovaj slučaj smatraju klasičnim primjerom zlostavljanja djece. No, njihova majka tvrdi da oni sami imaju snažnu želju za treninzima.

'Oni u tome uživaj. Imaju puno energije i ništa im nije teško', kazala je gospođa Stroe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:21