PORTUGALAC U SOFIJI

ESPINHO UOČI DINAMA 'Bugari još pamte poraz u Maksimiru, ali mi ne tražimo osvetu, nego pobjedu'

'Vjerujte mi, dobro sam upoznat s nesretnim ispadanjem svojih suigrača iz prošle godine. Takvu eliminaciju iz europskih natjecanja nije lako zaboraviti'

Portugalski veznjak Fabio Espinho glavni je kreativac u veznoj liniji Ludogoreca. Punim imenom Fabio Ricardo Gomes Fonseca ovoga je ljeta Moreirense (s kojim je ispao iz 1. portugalske lige) zamijenio Ludogorecom što mu je ujedno i prva postaja u inozemnoj karijeri. Fabio Espinho brzo se ustalio u početnu postavu Ludogoreca, a ove sezone već je u redovima bugarskog prvaka upisao 17 nastupa (uz dva pogotka).

- Dinamo je najveća momčad u Hrvatskoj. Njihov je kadar prepun kvalitetnih i dokazanih igrača koji se redovito natječu na europskoj razini. Iskreno, ove sezone ih nisam mnogo pratio, ali za mene nisu nepoznanica. Najveća prijetnja bit će nam Sammir, igrač fantastičnih individualnih mogućnosti. No, svakako ćemo trebati pripaziti i na Soudanija kojega sam dobro upoznao kroz portugalsku ligu. Soudani i Pinto već su se dokazali u portugalskoj ligi, pa vjerujem kako na jednako visokoj razini nastupaju i u Dinamu. Ostatak momčadi ne poznajem najbolje- kazao je Fabio Espinho.

Ludgorec je, za razliku od Dinama, uvjerljiv u domaćem prvenstvu. Imate li dovoljno snage za paralelne nastupe na dvije fronte (nacionalno prvenstvo i Europska liga)?

- Moramo imati! Uostalom, vodeća smo momčad u bugarskom prvenstvu, a sjajno smo otvorili i nastupe u Europskoj ligi. Zar to nije dovoljan pokazatelj naše snage i kvalitete?

Bugarski mediji današnji dvoboj najavljuju kroz – “osvetu”. Priča li se u vašoj svlačionici o prošlogodišnjim dvobojima Dinama i Ludogoreca te nes(p)retnog ispadanja u 98. minuti uzvratne utakmice?

- O, da. Istina, prošle sezone nisam bio član Ludogoreca, ali kazao sam da se u našoj momčadi dogodilo malo promjena u odnosu na prošlu godinu. Vjerujte mi, dobro sam upoznat s nesretnim ispadanjem svojih suigrača iz prošle godine. Takvu eliminaciju iz europskih natjecanja nije lako zaboraviti. No, naš jedini današnji cilj je pobjeda. Ne osveta, nego pobjeda!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:41