RASTROŠNI PREMIJER

Na sladoled potrošio 3.000, na cvijeće 31.600 $!

Javnost već dugo optužuje premijera da ima raskošan životni stil dok je potpuno neuspješan u rješavanju krize i zaustavljanju propadanja srednje klase
Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu addresses a leadership meeting of the Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations in New York, July 7, 2010. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
 Reuters

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ima vrlo skupe navike. Među ostalim pomalo bizarnu sklonost mirisnim svijećama na koje je lani potrošio 1 700 dolara, 23 300 dolara potrošio je na cvjetne aranžmane a na održavanje vrta njegove rezidencije u Jeruzalemu potrošeno je 31 600 dolara. Prošlogodišnji troškovi održavanja rezidencije iznosili su 909 000 dolara. Podaci o potrošnji u javnost su iscurili preko građanske udruge koja je do njih došla pozivajući se na pravo na informacije.

ZANIMLJIV IZBOR Izraelski premijer Benjamin Netanyahu Papi poklonio knjigu 'Počeci inkvizicije'

Javnost već dugo optužuje premijera da ima raskošan životni stil dok je potpuno neuspješan u rješavanju krize i zaustavljanju propadanja srednje klase. Nedugo prije Izraelci su bili zgroženi kad se otkrilo da je za specijalni luksuzi smještaj u avionu do Londona potrošio 127 000, a na sladoled dao 3000 dolara. Upitani da prokomentiraju troškove, iz premijerova ureda su poručili da su ove, tekuće godine troškovi smanjeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:40