ANKETE NISU DOBRE ZA NJIH

GLAVAŠ KAŽE DA SU MU OVO ZADNJI PARLAMENTARNI IZBORI Tamburaši otvorili s 'Večeras me, dobri ljudi, nemojte ništa pitati...'

 Emica Elvedji/HANZA MEDIA

NOVO 22:34 Osnivač HDSSB-a i prvi na koalicijskoj listi HDSSB-a i HKS-a u IV. izbornoj jedinici Branimir Glavaš izjavio je kako izlazne ankete pokazuju da će se ostvariti glavni strateški cilj, da HDSSB ostane parlamentarna stranka, te da nakon izbora neće biti promjena u vrhu stranke.

U izjavi medijima u izbornom stožeru HDSSB-a Glavaš je kazao da su predizborne želje o tri saborska mandata i klubu zastupnika bile normalne i realne, ali ako se to i ne ostvari najbitnije je očuvanje parlamentarnog statusa i nakon 11 godina postojanja stranke.
Ocijenio je da su gospodarska situacija zadnjih godina i iseljavanje gotovo 100.000 ljudi s područja Slavonije devastirali člansku bazu stranke.

Na tvrdnju novinara kako im, s obzirom na pad potpore, vjerovatno ne bi odgovarali eventualni novi prijevremeni izbori, Glavaš je kazao kako je potpora pala i drugim strankama, posebice vodećim strankama s nacionalnim predznakom, a da je HDSSB, unatoč svim poteškoćama i pokušajima da ga se uništi, sačuvao parlamentarni status.

Za nekoliko mjeseci slijede lokalni izbori, gdje će se pokazati snaga HDZ-a, na kojima nam je cilj vratiti se na vlast u Osijeku i zadržati vlast u Osječko-baranjskoj županiji, poručio je Glavaš i dodao da su mu ovo zadnji parlamentarni izbori.

Na upit hoće li biti promjena u vrhu stranke Glavaš je odgovorio kako neće biti nikakvih promjena u vrhu stranke te da je Dragan Vulin, kao mladi predsjednik, stekao zadnjih godina dovoljno iskustva pa može nastaviti voditi stranku i pripremati izvanredni izborni sabor, koji će se vjerovatno održati krajem godine.

--------------------------------------------------------------

Izlazne ankete pokazale su da se potpora HDSSB-u prepolovila u odnosu na prošlu godinu te da im ovaj put u ostvarenju boljeg rezultata ništa nije donijela koalicija s HKS-om Ruže Tomašić. U Sabor će tako, prema anketama, samo Branimir Glavaš, dok je predsjednik stranke Dragan Vulin i ovaj put ostao kratak u V. izbornoj jedinici. Iako su u taboru bili vidno razočarani, dosadašnji predsjednik Kluba zastupnika Josip Salapić još je gajio neku nadu.

- Bitno je da smo zadržali parlamentarni status. Očekujemo promjenu tijekom noći, no ako i ostanemo na jednom mandatu bit ćemo jednako glasni kao i do sada. Ne znamo tko nam je oteo glasove, svi su dobili manje i bit će teško sastaviti većinu, za što će biti važan svaki glas – rekao je Salapić, dok su članovi i simpatizeri čekali da im se pridruže stranački čelnici, koji su u to vrijeme bili u prostorijama stranke.

U lokalu gdje su čekali izborne rezultate sve do negdje prije 20,50 sati nije bilo ni uobičajene tamburaške zvučne kulise, a i kada su se svirci pojavili njihovi prvi stihovi najbolje su opisali kako se vjerojatno osjećaju HDSSB-ovci. Zapjevali su naime Škorin hit „Ravnicu“ čiji prvi stih glasi: „Večeras me dobri ljudi, nemojte ništa pitati...“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:45