ODMAH PROBLEMI

Sinčić zavapio: 'Runtić se ne javlja, ne dolazi na sastanke, ne znamo što je s njim... A volio bih da dođe'

 Srđan Vrančić / Hanza Media

Nakon što su se neki članovi Živog zida pobunili protiv čelništva stranke već u izbornoj noći i odmah nakon nje, o svemu se oglasio i Ivan Vilibor Sinčić.

Šef Živog zida je nakon sastanka koalicije prvo rekao da će Jedina opcija svakako ostati u oporbi i da će ostati dosljedni. Dodao je da će se boriti za svoj program i da nude stručnu pomoć svima koji bi iz tog programa željeli nešto uzeti, kao što je izmjena Ovršnog zakona.

- Sve što bude pametno i na korist građana ćemo poduprijeti - kazao je Sinčić. Nakon njega je govorio Ivan Lovrinović koji je napomenuo da on jest u koaliciji Jedina opcija, ali nije u Živom zidu. Poslije njih su govorili i članovi Udruge Franak i Akcije mladih.

Na pitanje novinara gdje je Hrvoje Runtić, koji je napao čelništvo Živog zida u izbornoj noći iako je ušao u Sabor s liste koalicije, Sinčić je odgovorio:

- Ne znam gdje je kolega Runtić. On ne dolazi na sastanke, ne javlja se, ne znamo što je s njim. Postavili smo ga na listu, eto, htio bih da dođe, on je član Živog zida i dalje, pozivamo ga da razgovaramo kako bi mogli zastupati ono za što je na izbore dobio povjerenje. Naša vrata su mu otvorena - kazao je Sinčić.

Na pitanje hoće li se stranka Promijenimo Hrvatsku udaljiti od Živog zida prema nekim drugim opcijama, Ivan Lovrinović je to odlučno zanijekao.:

- Mi smo dirnuli u interesne skupine, u lobije, stoga nas žele razbiti. Te ljude pitam za čije interese rade i neka se suoče s nama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:57