PONUDA

Stranka umirovljenika zove Jadranku Kosor da im nosi izbornu listu

 Dragan Matić / CROPIX

Stranka umirovljenika ponudila je bivšoj premijerki Jadranki Kosor da na predstojećim parlamentarnim izborima bude nositeljica njihove liste u Zagrebu. Potvrdio nam je to predsjednik stranke Lazar Grujić koji je kazao da su ovih dana imali sastanak s Kosor.

- Prijedlog je na stolu, a na gospođi Kosor je da odluči. To je njeno pravo, a mi bismo bili ponosni kad bi ona pristala. Gospođu Kosor smatramo iznimno pozitivnom osobom, iako joj danas neki dovoljno ne priznaju zasluge. Mi smo s njom imali dobru suradnju i prije. Upravo je Vlada Jadranke Kosor svojedobno prihvatila našu inicijativu i osnovala Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe - kaže Grujić. Prihvati li ponudu i bude li rezultata, spreman je Kosor prepustiti i mjesto predsjednika stranke.

- Smatramo da je ona osoba koja ima karizmu i može u budućnosti objediniti umirovljeničke opcije i na taj način pomoći u rješavanju problematike umirovljenika, branitelja i socijalno ugroženih - kazao je Grujić. Ističe da u Stranci umirovljenika i dalje vjeruju kako bi se sve umirovljeničke opcije trebale udružiti i samostalno izaći na izbore s jasnim ciljevima i programom.

- Ne zanimaju nas podjele na ideološkoj, vjerskoj, nacionalnoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, nego život građana RH. Zanima nas budućnost mladih, gospodarstvo i sigurnost nas u trećoj životnoj dobi - naglasio je Grujić.

Jadranka Kosor potvrdila nam je jučer da je dobila prijedlog Stranke umirovljenika.

- Razgovarala sam s čelništvom stranke, imali su puno odličnih ideja. Surađivala sam s njima i kao premijerka oko dodatne skrbi za umirovljenike kada smo osnovali i Nacionalno vijeće za umirovljenike. Suradnja je bila dobra, sve su to ozbiljni ljudi. Drago mi je zbog njihova poziva, kao i zbog činjenice da nisu zaboravili sve što smo radili. Kod nas je običaj da ljudi, inače, zaborave ono što je bilo prije šest mjeseci - kazala je Kosor i dodala “kako će sa Strankom umirovljenika i dalje razgovarati bez obzira na to hoće li između njih doći do suradnje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:39