POSLJEDNJI TRENING

FOTO: IZBORNIK IZNENADIO Umjesto ozlijeđenog Strinića u Beograd putuje Igor Bubnjić!

Nogometna reprezentacija Hrvatske odradila je posljednji trening na Maksimiru uoči odlaska u Beograd na kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.

Nakon što se ozlijedio Ivan Strinić, izbornik Igor Štimac u Beograd je odlučio povesti 21-godišnjeg braniča Udinesea, Igora Bubnjića. U dosadašnjih šest utakmica za Udinese, Bubnjić nije zabilježio niti jednu minutu igre, dok se dva puta našap na klupi.

Izbornik Štimac zadnjih je nekoliko dana uvježbavao Domagoja Vidu na poziciji lijevog beka i čini se kako će se i u Beogradu odlučiti upravo za tu opciju. U 11 utakmica kao izbornik Igor Štimac koristio je u 10 navrata Ivana Strinića na lijevom beku.

Jedini put kad je izostao bilo je protiv Lihtenštajna, kada su nastupili Hrvoje Milić i Josip Pivarić. Jedini put kad je ušao s klupe bilo je u prvoj utakmici sa Švicarcima, kad je jedini put beka u eri Štimac odigrao Danijel Pranjić. U deset nastupa Strinić je 5 puta zamijenjen, a jednom je ušao s klupe. Zanimljivo je da je igrao četiri cijele utakmice u početku kvalifikacija (dvije s Makedonijom, Belgija i Wales u Osijeku), kada je momčad djelovala kudikamo uvjerljivije nego proljetos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:11