FAŠIZAM ZA KLIKOVE

NAKON AKCIJE JUTARNJEG Index.hr uklonio ustaškog blogera sa svojih stranica

Nakon objave Jutarnjeg lista da na stranicama Index.hr-a piše bloger koji širi mržnju i netrepljivost prema manjinama, uredništvo navedenog portala obrisalo je sporni blog.

ŠOKANTAN ISPAD Bloger Indexa: 'Jasenovac nije bio tako loš, a NDH je isti kao RH!'

Podsjetimo, Tvrtko Dolić, suradnik portala Dnevno.hr i donedavno bloger Indexa na adresi tvrtkodolic.bloger.index.hr, pisao je o odličnim uvjetima u logoru Jasenovac, pozivao je na izbacivanje Srba iz javnih ustanova, zazivao je ponovno razaranje Vukovara i pokazivao simpatije prema zločinačkoj NDH.

Njegovi blogovi pojavljivali su se na naslovnici portala Index.hr, za koji se inače smatra da je blizak Karamarkovoj opciji, o kojoj nikad ne piše negativno.

'Kronike Jasenovca izbjegavaju spomenuti otpuštanja i amnestije. Primjerice, povodom rođendana Ante Pavelića 14.06.1994. pušteno je na slobodu 170 logoraša. Tijekom 1944. pomilovano je 350 osoba', napisao je Dolić, ne uspoređujući te brojke s stotinama tisuća koji su izgubili živote u NDH.

Stručnjaci se slažu kako prilikom borbe za klikove i korisnike treba izbjegavati najniže oblike javne komunikacije, a brza reakcija uredništva portala je za svaku pohvalu, kažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:05