PRIPOĆENJE TSS-A

ISPRIKA IZ SRBIJE 'Nije bilo nikakve loše namjere da se prisvoje hrvatski tenisači, riječ je o pogrešci'

Hrvatski teniski savez stoga je od Teniskog saveza Srbije zatražio objašnjenje, a njihov odgovor prenosimo u cjelosti.
 Neja Markicevic / CROPIX

Pisali smo več o tome kako je u službenoj brošuri Davis cup meča u Kraljevu navedeno da su ponajbolji tenisači Srbije u povijesti bili Željko Franulović, Goran Ivanišević, Boro Jovanović, Bruno Orešar pa i Goran Prpić, naravno i (pra)stari majstori Josip Palada i Franjo Punčec. Naravno, ‘krađa’ najboljih proizlazi iz činjenice da su svi oni igrali za Kraljevinu Jugoslaviju, a zatim i SFRJ.

Hrvatski teniski savez stoga je od Teniskog saveza Srbije zatražio objašnjenje, a njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

"Poštovani, povodom Vašeg dopisa sa kojim konkretno ukazujete na grešku koja se potkrala u službenom biltenu Davis Cup susreta Srbija / Hrvatska ovim potvrđujemo da ste potpuno u pravu.

Naime, tehničkom greškom prilikom kompjuterskog prelamanja stranice broj 18. koja sadrži popis Davis Cup igrača od davne 1927. godine izostala je zastava FNRJ za period do 1963, zatim zastava SFRJ za period do 1991. godine. Po oznaci "YUG" iza imena igrača vidi se da nije bilo nikakve loše namjere da se svojataju ili prisvajaju igrači poput Palade, Franulovića, Ivaniševića...

U kapitalnoj monografiji TSS na skoro 900 strana, koja se bavi poviješću tenisa na prostorima od Kraljevine Jugoslavije pa sve do današnjih dana, sasvim je jasno definirana podjela i mi smo također ponosni, kao i Vi, na sve uspjehe Vaših igrača koji su igrali u vrijeme zajedničke države.

Još jednom se izvinjavamo zbog učinjenog tehničkog propusta, kao i svakom Vašem igraču ukoliko smo mu ovom greškom učinili da se bilo na koji način uznemiri.

Čedomir Šoškić, menadžer TSS"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:16