SITUACIJA SVE GORA

U Slavonskom Brodu visoka koncentracija kancerogenog benzena u zraku: 'Ne izlazite iz kuća ako ne morate!'

 Danijel Soldo/Cropix

SLAVONSKI BROD - U Slavonskom Brodu jutros je ponovno bila visoka koncentracija kancerogenog benzena u zraku, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda.

Naime, u 9 sati koncentracija kancerogenog benzena u zraku iznosila je 16,4 mikrograma po prostornom metru.

Iako je mjerna postaja u Slavonskom Brodu zabilježila da je koncentracija benzena u 10 sati smanjena na 6,4 mikrograma po prostornom metru, satne vrijednosti i dalje prelaze dopuštenu godišnju koncentraciju od 5 mikrogram po prostornom metru, navodi se.

U izvješću na internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda također se ističe kako se "čini kako je postala uobičajena praksa da je zrak u Slavonskom Brodu jedan dan zagađen prekomjernom koncentracijom sumporovodika, a drugi dan prekomjernom koncentracijom benzena".

Slavonsko-brodske gradske vlasti i dalje upozoravaju sve građani da obrate pozornost na podatke o onečišćenju zraka koje svakoga sata objavljuje mjerna postaja u Slavonskom Brodu, te da u uvjetima onečišćenja zrak, kakvi su zabilježeni jutros u 9 sati, ne izlaze iz kuće osim ako je to uistinu nužno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:53